Exista Sfantul Valentin si in swing?

Posted by pisicoasa on Wednesday Feb 8, 2012 Under Cluburi Swing

14 februarie este ziua iubirii, sarbatorit nu doar la nivel national ci si international.

Valentin a fost un preot care casatorea cuplurile in secret, impotriva legii date de Imparatul Claudius care interzisese casatoria. Si in aceasta poveste el a fost dus la inchisoare deoarece refuzase sa treaca la credinta in zeii pagani. In inchisoare, el se imprieteneste cu fiica temnicerului pe care o convinge sa creada in Dumnezeu. In ziua executiei sale–14 feb. 269, Valentin scrie o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu o semneaza.

Ziua de 14 februarie a ramas pana astazi o zi speciala in care il sarbatorim pe Sfantul Valentin. Aceasta se intampla cu o zi inainte de festivalul pagan in care se sarbatorea dragostea.

In 496 Papa Gelasius schimba Lupercalia de la 15 la 14 februarie in incercarea sa de a stopa aceasta sarbatoare pagana. Biserica intelege ca nu este nimic rau in a sarbatori dragostea, ci doar elementele pagane care aduceau o insulta la adresa divinitatii. Lupercalia s-a sarbatorit in continuare, dar aceasta a ramas marcata ca ziua Sf.Valentin. Astfel, Valentin a inceput sa fie cunoscut ca fiind protectorul indragostitilor.

Cand avea loc Lupercalia, sarbatoarea pagana, se obisnuia sa se scrie numele tuturor fetelor nemaritate, care apoi se introduceau intr-o cutie. Fiecare barbat extragea cate un astfel de biletel, iar fata aleasa devenea iubita lui pentru un an intreg.

O practica similara a prins contur incepand cu secolul al XIV-lea. In ziua de 14 februarie fiecare baiat alegea o fata care-I devenea iubita pentru o zi.  Aceasta se facea pentru a corespunde cu credinta ca imperecherea pasarilor are loc de ziua Sf. Valentin.

Romanii sarbatoresc insa si Dragobetele, sarbatoarea oficiala in Romania in care ne declaram dragostea partenerului/partenerei.

Chiar daca se numeste Sfantul Valentin ori Dragobete, ziua in care ne declaram dragostea se sarbatoreste chiar si in swing.

Pe langa cele mai frumoase declaratii de dragoste facute partenerei/partenerului si o noapte incendiara petrecuta impreuna , o idee foarte buna este sa va declarati pasiunea si cuplului/cuplurilor care au fost aproape de dvs in acest an si fata de care aveti atractie .

Le uram tuturor swingerilor un calduros si excitant Sfantul Valentin!

Pisicoasa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.