Introducere in swing

Posted by pisicoasa under Uncategorized on Wednesday Oct 13, 2010

Swingulul sau schimbul partenerilor nu reprezinta o necunoscuta invidizilor, el avandu-si originea inca din timpuri stravechi atunci cand indivizii traiau doar pentru a-si satisface dorintele trupesti si sexuale .

Schimbul de parteneri a devenit o practica obisnuita mai ales in cadrul comunitatilor mici, unde sclavele erau folosite pentru a satisface dorintele sexuale invitatilor, trecand rand pe rand pe la fiecare invitat la banchetul dat in cinstea stapanului.

In Roma Antica, petrecerile fastuoase implicau nu doar feluri de mancare rafinate  ci si muzica, dansuri, scamatorii, sclavi si sclave frumoase in vesminte stravezii, perne de purpura, cununi de flori si adevarate orgii de miresme – ploi de petale de trandafiri, porumbei cu aripile inmuiate in parfum, bai mixte la care se consumau de multe ori si diferite plante cu efect halucinogen,  precum “satyrion”-o plantă afrodiziacă ce permitea unui bărbat să aibă 70 de acte sexuale consecutive.

Vinul era nelipsit de la ospete; mai mult decat o bautura, el era un element al vietii sociale – ca si azi. Numai ca, pe atunci, a bea pana la starea de greata – urmata de voma – era un comportament acceptabil la un banchet. Romanii sunt recunoscuti pentru  adevaratele orgii pe care le organizau , in care aveau loc schimb de partenere dar si de parteneri , persoane alese anume de catre cel care organiza petrecerea spre a bine dispune participantii dar si spre a induce starea de excitatie . Nu de putine ori sclavele intretineau relatii sexuale in vazul si spre deliciul celor prezenti .

In Grecia, orgiile antice aveau o motivaţie serioasă şi erau permise si încurajate de zei. Relaţiile sexuale nu erau restrânse de sentimente de păcat şi vinovăţie. Grecii nu făceau distincţie între homosexualitate şi heterosexualitate. Dragostea era considerată o formă de alterare psihologică, o boală, în timp ce sexul era o modalitate de uniune cu divinitatea.

Cu asemenea zei, oamenii nu puteau decât să îi imite şi să dea frâu liber plăcerilor trupeşti, cu diverse corespondenţe simbolice, până la orgii publice rituale. Exaltarea lor dionisiacă era obţinută prin vin sau alte narcotice. Femeile atingeau starea extatică (enthusiasmos) prin dans, muzică şi vin. Bărbatului i se permitea să facă sex, după bunul plac, cu orice femeie sau bărbat. Chiardacă, din respect pentru soţie, grecii nu se afişau în public cu alte femei, aveau dreptul să apară alături deţinerii cu care întreţineau relaţii sexuale. Ca o compensaţie, soţii erau obligaţi prin lege să se ocupe de nevestele lor de cel puţin trei ori pe lună.

Schimbul temporar de partener este practicat ca un ritual de initiere in societatea secreta Lemba in Congo-ul francez: “te vei culca cu sotia-preoteasa a Tatalui tau Lemba, si el se va culca cu sotia ta”.

In Evul Mediu,  in secolul al XVI-lea, oamenii nu au renuntat la un stil de viata condimentat din punct de vedere sexual. Swingul va deveni un stil de viata mai ales in randul intelectualilor, cu prepoderenta in randul alchimistilor si al celor ce practicau spiritismul .  In anul 1587 este semnalata prima situatie in care 2 cupluri ajung sa-si schimbe partenerii intre ei  : John Dee si Jane si Edward Kelley si Joanna . Acestia au convenit ca vor putea face schimb de partenere in timpul actului sexual , fara ca aceasta relatie sa duca insa la divort sau la gelozie din partea celor doua partenere.

Unii din acesti ocultisti au fost Frank-isti care la mijlocul secolului 18 au infiintat in Salonik , Macedonia si Grecia cultul Donmeh : acestia au transformat o sarbatoare importanta intr-o orgie anuala unde membrii schimbau partenerii pentru o ceremonie numita “stingerea luminilor”. Donmeh si Frank-istii aveau fiecare ritualuri sexuale proprii, printre care si schimbul de parteneri. Nu erau acceptate cuplurile care nu erau casatorite si aceste ritualuri aveau loc cu masti pe fata pentru a nu putea fi recunoscuti in timpul actului sexual.

In Germania secolului  XIX , cei care sustineau swingul erau numiti “comunisti” si erau perceputi de catre societate ca fiind nistre frustrati si niste mascarici.  “Parintii” comunismului, Karl Marx and Friedrich Engels au criticat insa swingul, considerand-ul o ocupatie “burgheza”. Despre asa-zisii “burghezi”, Marx si Engels spuneau ca sunt “nemultumiti de sotiile si fiicele proprii, fara a vorbi de prostituate, si au placerea maxima de a isi seduce unul altuia nevestele”.

Jocul acesta al seductiei este regasit si in timpul celui de-al doilea razboi mondial, swingul regasindu-se printre pilotii fortelor aeriene ale armatei americane si sotiile lor.

Se presupune ca swingul a aparut in comunitatile militare americane lajumatatea secolului XX.  Pana la sfarsitul razboiului din Coreea, swingul a migrat dinspre comunitatile militare catre suburbii. Fenomenul swing a fost consemnat si de catre mass-media, fiind numit “schimb de sotie” sau “schimb de partenere” .

De-alungul timpului a luat diferite denumiri si infatisari, in anii 60 se numea wife-swapping ( schimb de nevasta) si era mai mult controlat de catre barbatul care opta pentru a negocia schimbul nevestei cu nevasta celuilalt. In ziua de astazi swing-ul a devenit o activitate cu oportunitati egale in care atat barbatul cat si femeia pot deopotriva opta  in gasirea de parteneri, fiecare bucurandu-se in mod egal de activitatea aleasa.

Apoi au urmat asa numitele petreceri la cheie, in care perechile sosite la petrecere isi depuneau cheia de la locuinta intr-o urna. La sfarsitul petrecerii fiecare femeie isi alegea o cheie si pleca cu proprietarul de gen masculin al acesteia. Aceste petreceri insa durau numai o noapte, dupa care sotii se reintorceau la viata lor cotidiana . Fiecare dintre parteneri puteau opta intre a face sex cu prezervativ sau nu, ori de a face sau nu sex total cu partenerul din seara aceea.

In prezent, swingul castiga teren , multe persoane mai ales casatorite adoptand acest stil de viata. Desi la inceput swingul a fost adoptat numai de catre intelectuali care aveau potenta atat materiala cat si sexuala de a organiza petreceri fastuoase , el a ajuns sa capete o importanta deosebita fiind considerat o noutate a relatiei sexuale si fiind adoptat de foarte multe persoane, atat tineri cat si cupluri trecute de prima tinerete.

Swingul a reusit intr-un timp foarte scurt sa-si castige adepti mai ales datorita libertatii de gandire dar si a libertatii  sexuale , care poate confimenta si chiar imbunatati relatia sexuala avuta in acel moment. Swingul este doar o stare de bine de moment si care poate fi repetat ori de cate ori partenerii doresc.

Nu fi surprins daca intr-o zi partenera ta iti va face o surpriza invitandu-te la un party swing surpiza 🙂

Pisicoasa

ADD COMMENTS | Tags : , , , , , , ,