Selectie riguroasa sau superficialitate

Posted by buburuzii on Thursday Jul 8, 2010 Under Diverse

Plecand de la premisa ca toate cuplurile, femeile singure si barbatii singuri aflati in swing au anumite standarde, anumite criterii dupa care isi aleg partenerii in swing…….plecand de la faptul real ca toate aceste standarde, pe orice site ai cauta, iti sunt explicate din start in descriere, mesaje personale, discutii ulterioare pe mess, etc, etc……..plecand de la logica normala ca e drept sa ceri ceea ce oferi……….si nu vrei mai putin…..chiar din contra, ai vrea mai mult…… iar daca accepti sa primesti mai putin, si faci un compromis, ai vrea ca acel “mai putin” sa fie cat se poate de aproape de ceea ce oferi, sau macar sa iti satisfaca o anumita fantezie, as vrea sa pun in discutie selectia partenerilor in swing …..dintr-o alta “umbra”………sa o privim si sa o discutam dintr-un alt unghi.

Anume : noi toti cautam in swing persoane care sa arate fizic cel putin la fel de bine ca si noi (indiferent de ce nivel vorbim) , sa fie cam pe aceeasi scara financiara ( sa isi poata permite iesirile, tabieturile si distractiile noastre de zi cu zi) , sa fie cam pe aceeasi scara sociala ( sa nu ne intalnim din greseala, impreuna cu partenerii de swing,  cu amici din viatza de zi cu zi si sa ne intrebe : “Ce naiba faceti cu astia si de unde naiba cunoasteti astfel de persoane ? “), sa fie la fel de selectivi vestimentar in public (si asta din acelasi aspect….intalnirea cu persoane aflate in viatza noastra normal de zi cu zi, in fatza carora nu vrem sa ne patam onoarea greu construita), sa fie la fel de pretentiosi (sau nepretentiosi) culinar, cand e vorba de o cina, sa le placa cam acelasi gen de muzica, sa le placa cam acelasi gen de sex si cam aceleasi pozitii, sa aiba acelasi nivel intelectual, sa aiba cam aceeasi educatie, sa aiba…………multe ……….

Ideaa mea porneste de la asta, ok cam astfel de pretentii avem toti, cam asta e “visul” comun, pentru a avea o intalnire in swing perfecta……….un ceva pe gustul si nivelul nostru, al fiecaruia……DAR in viata asta contrariile se atrag…….DAR…….oricaruia dintre noi i s-a intamplat dupa saptamani sau luni de discutii (amicale doar) cu o persoana, care nu e de nivelul nostru, nu arata asa de bine, nu are acelasi statut social, financiar, nu are aceleasi pretentii in muzica, culinar, intelectual, etc,etc ……sa o descopere interesanta si atragatoare……chiar ff atragatoare. Desi e un lucru ciudat initial. E persoana care fizic nu imi place, nu suntem la acelasi nivel financiar, educativ…..dar ceva ma atrage ….ceva ma face sa ma simt bine cu acea persoana, initial in discutiile cu ea, ulterior in pat si in afara lui ….desi e un ceva ce nu pot sa imi explic logic…..

As zice eu : s-a trecut putin de detaliile aparente si s-a cunoscut putin persoana……..iar asta ne-a facut sa uitam de toate pretentiile avute.

Acum sa consideram o intalnire swing normala…..cateva discutii banale si un “ochi” pe webcam, intalnirea propriu zisa si analiza : nu arata cum am vrut, nu au acelasi nivel educativ, financiar, muzical, vestimentar, etc, etc ………..si totul se opreste acolo.

Dar daca acele persoane sunt exact persoanele care, in mod ciudat, ne “ofera” tot ce dorim, tot ceea ce cautam si poate mai mult ………dar asta abia dupa ce apucam sa le cunostem, dupa discutii indelungate despre n subiecte……….daca datorita selectiei mult prea riguroare, a timpului prea scurt de a sta la discutii pe mess sau live, a pretentiilor auto-impuse, dam cu piciorul de multe ori la ceea ce ne dorim de fapt?Daca din cauza “barnei” nu vedem “paiul” ?

Sa fie doar selectie riguroasa sau putina superficialitate ???YouTube Preview Image

3 Responses to “Selectie riguroasa sau superficialitate”

  1. cherry Says:
    avatar

    Parerea mea este ca un anumit feeling il ai inca de la primele vorbe schimbate, poze, webcam…se poate spune instinct. Sigur ca nu poti sti ce te asteapta pana nu interactionezi live cu oamenii…anumite reactii, atitudine, comunicare (inclusiv cea nonverbala), etc. sunt definitorii. Noi de la altii asteptam in primul rand sa fie oameni normali, fara fitze, parolisti, curati, deschisi si naturali. Dupa discutii amuzante, atmosfera placuta, persoane care se plac intre ele (prin toate permutarile)…restul vine de la sine. Aaa, sa nu uitam de chimie, bat-o vina sa o bata!! Asta chiar e importanta!!! Cine poate contesta importanta mirosului, gustului, freamatului, atingerii, reactiei chimice obtinute ?!
    Nivelul educativ?! Ce sa zic?…nu cred ca trebuie scoase diplomele la interval pentru ca doua cupluri sa se placa. Poti placea tocmai simplitatea bruta si bun simtul.
    Nivelul financiar?! Poate fi vorba de swing de calitate cu sau fara localuri scumpe, cu sau fara cheltuieli extravagante….care oricum nu au efect f. semnificativ asupra activitatii de swing propriu zise. Nu ma excita prea mult un whisky scump. In schimb o replica interesanta, o atingere, o gluma, o privire…astea da!!!
    Numai bine la toti


  2. marsech Says:
    avatar

    corect si bine punctat chery…bafta!


  3. aries Says:
    avatar

    Ce inseamna sa alegem? In baza a ce criterii alegem? Criteriile respective pe ce baza le-am cladit? toate raspunsurile s-ar putea cuantifica intr-unul singur EDUCATIA intelegand responsabil multiplele sale valente. De ce ne spalam? pentru ca prin educatie am inteles necesitatea de a fi curati si am dobandit constanta spalatului. De ce avem un comportament civilizat? Pentru ca prin aceeasi educatie am dobandit respectul de sine si de semeni si intelegem ca nu se poate traii in societate fara el iar sirul intrebarilor ar putea continua… Alegerile noastre sunt bazate aproape instinctiv pe ceeace s-a cladit in noi prin educatie si putem fi siguri ca – aschia nu sare departe de trunchi -.
    Fiindca tot am ajuns la aschie am putea sa ne intrebam: de fapt cat de departe sare? spatiul creat ar putea fi determinat prin formule complicate dar gandirea si intuitia noastra (educata), ne va raspunde scurt si sec: cu cat este mai aproape de trunchi cu atat este mai aproape de ideea sintetica ,cu cat este mai mare distanta ne departam de concept mergand pana la a iesii complet de sub umbra copacului… cu alte cuvinte nu spune nimeni ca trebuie sa fim aidoma copacului dar nici prea departe de el fapt numit DIVERSITATE. Asa cum am ales pentru noi tot asa vom alege si pe ceilalti, altfel spus ei se incadreaza -PARADOXAL- in limita diversitatii acceptate de noi. Vreti si traducerea? Simplu, oricat am fi de toleranti nu o sa acceptam niste “nespalati” in pat, sau oameni lipsiti de bun simt, sau al caror statut social este departe de al nostru (ex fosti puscariasi, “manelisti”, s.a.m.d.). “…dupa saptamani sau luni de discutii (amicale doar) cu o persoana, care nu e de nivelul nostru, nu arata asa de bine, nu are acelasi statut social, financiar, nu are aceleasi pretentii in muzica, culinar, intelectual, etc,etc ……sa o descopere interesanta si atragatoare……chiar ff atragatoare. Desi e un lucru ciudat initial. E persoana care fizic nu imi place, nu suntem la acelasi nivel financiar, educativ…..dar ceva ma atrage ….ceva ma face sa ma simt bine cu acea persoana, initial in discutiile cu ea, ulterior in pat si in afara lui ….desi e un ceva ce nu pot sa imi explic logic….. ” – ne-a crescut gradul de toleranata, am identificat ce ne deosebeste dar implicit ce avem in comun si am constatat ca de fapt avem acelasi -copac- drept referinta generala….


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.