Tinerete fara batranete

Posted by buburuzii on Thursday Apr 22, 2010 Under Resurse Swing

Istoria subiectului de azi incepe aproximativ in urma cu 7 ani, cand inca pierdeam mai mult timp prin mult iubita patrie. Aveam vre-o 23-24 de ani si prietena mea de atunci 19-20 si din cand in cand ne mai swingeream si noi .

Inca hotswingers.ro nu exista, dar intr-un alt site de gen, am cunoscut un cuplu dragut (conform pozelor), destul de apropiat ca si varsta ( ea 26/27, el 29/30 – conform profilului), din acelasi oras si am decis sa ne vedem. Intalnirea a fost una scurta si fara nici un fel de finalitate, deoarece varsta reala a doamnei nu era 26/27 ci 31/32 si al domnului 35/36, nu 29/30, in plus, cel putin pe mine, realitatea nu ma atragea fizic, desi pozele din site imi trageau cu ochiul.

Trec cei 7 ani si vad pe hotswingers, acum cateva zile, o poza de profil incredibil de frumos lucrata in fotoshop. Deschid profilul si realizez ca apartine acelui cuplu, cu care ma intalnisem eu acum 7 ani. Lasand la o parte maiestria cu care era lucrat albumul foto, ma socheaza cat de blanda a fost viata cu ei. Doamna nu mai are 31/32 ani ci 29/30, iar domnul nu imbatranise nici macar o zi, avea tot 35/36. Fiind eu bun la matematica, in clasele 1-4, ma pun si fac calculele: eu am imbatranit cu 7 ani, iar doamna a intinerit cu 2, in concluzie 7+2=9 anisori….aproape un deceniu. Primul impuls a fost sa le pun profilul suspect si sa le cer sa imbatraneasca si ei, la fel ca noi, muritorii de rand. Dar am de a face cu un profil foarte vechi, iar in cazul profilelor foarte vechi, cu o oarecare recunoastere pe plan local (sau national uneori), nu poti actiona pe baza primului impuls, trebuie o tactica.

Facand o paranteza, orice fost sau prezent admin poate confirma ca profilele foarte vechi, profilele “celebre” (cunoscute si recunoscute), sunt profilele cu care lucrezi cel mai greu, atunci cand au probleme. Aceste profile foarte vechi, si cu destui cunoscuti in swing, sunt un fel de patrimoniu al swingului autohton si e aproape ilegal sa ii deranjezi; in conceptia lor e o utopie, mai mult de fapt, un sacrilegiu, o blasfemie sa ii deranjezi, sa le marchezi profilul ca fiind suspect, atunci cand ceva nu e ok(din punctul tau de vedere).

Un admin cand intalneste astfel de profile “celebre”, care nu sunt in regula din varii motive, are 2 optiuni : 1) Daca concureaza la concursul Marin Preda, “Cel mai iubit dintre pamanteni” varianta swingereasca (adica “Cel mai iubit dintre admini”), se face ca nu vede, sta frumos in banca lui, nu-i deranjeaza, iar la sfarsit de an seful cel mare il va pupa pe frunte, ii va da o cola pentru cel mai ne-reclamat admin si , daca da Domnu’, ii va prelungi rezervarea la jiltul si coroana de admin. 2) Daca il mananca simtul dreptatii, daca iubeste riscul si adrenalina, le va cere sa aduca corecturile de rigoare, asta nu inainte de a se pregati psihic si a zice un Doamne ajuta, pentru ceea ce va urma. Etapele sunt cam aceleasi in acest caz. Le va scrie un mesaj rugandu-i sa corecteze, nu-i va pune la suspect, caci fiind foarte sensibili se vor simti atacati si abuzati fara preaviz. Ei vor raspunde ca s-a notat dar, din x motive, nu se aproba, moment in care ii va pune la suspect si orgoliul li se va dezlantui. Aproximativ 30-40 % dintre ei vor incerca sa ii aminteasca adminului cine sunt ei, cata lume ii stie, cata lume garanteaza pentru ei (de parca adminul e banca sau firma de creditare si au nevoie de giranti pentru integritatea lor morala); daca adminul ramane pe pozitii ei vor incerca sa il “induioseze”, amintindu-i de neamurile lui,apropiate si indepartate, parinti, bunici, matusi si veri, de cat de mult se asemana adminul cu ele, avand “gura masii”, “gatul masii”, etc,etc. Vazand ca nimic nu are efect vor trece la alta tactica, tactica la care apeleaza nu doar cei 30-40 % , ci toti, 100 %. Cauta in debara jalba, o indeasa bine in protap si se prezinta cu ea la nenea sefu cel mare. Acolo ajunsi, intr-un mod blajin, inocent, nestiutor si nevinovat, vor explica cum adminul cel rau nu incape din cauza lor, desi toti ceilalti admini au incaput. Si vor urma conferinte pe mess, in care adminul cel rau, in prezenta “judecatorului”, ii va explica iarasi userului unde a gresit, ce are de facut, se vor cauta solutii alternative si rezolvari menite sa impace si capra si varza.

Inchizand paranteza despre variantele “muncii” asupra profilelor foarte vechi, vip-urilor locale, si revenind la cazul dat, eu am ramas la prima etapa, etapa unde i-am rugat, printr-un mesaj, sa corecteze. Rugaminte care a fost evident refuzata, motivele fiind doua : regulile, in forma lor actuala, nu ii obliga sa treaca date exacte (ci aproximative) si, al doilea, ca  “Noi nu ne aratam varsta, aratam mult mai bine decat altii de varsta noastra”.

Inainte de a trece eu la urmatoarele etape din acest caz, observand in ultimul timp o tendinta, tot mai generala, de a “intinerii”, mi-am zis ca ar fi un subiect interesant de discutat pe blog.

Oare la ce foloseste aceasta intinerire, in colaborare cu fotografiiile foarte bine lucrate in fotoshopuri, pe un site de dating, tinand cont ca prezenta pe un site de dating are ca scop o ulterioara intalnire fata in fata, unde nu poti ascunde cei 10 ani, unde trebuie sa te prezinti tu si nu fotografiile prelucrate ?

Acceptand ideea ca toti vrem sa aratam mai frumosi si mai tineri, intrebarea logica ar fi : in ce limite ?care ar fi maximul de intinerire artificiala acceptabila pe un astfel de site? 1 an ? 2, 5, 1o ani ? Nu e oare o inducere in eroare a celorlalti ?

Eu unul, de mic, am fost invatat ca fiecare varsta are frumusetea ei si trebuie luata, acceptata, respectata si onorata ca atare. Recunosc ca poate am mai spus si eu ca nu imi arat cei 30 de ani, dar mi s-ar parea ciudat sa ma mint ca arat de 20 si ca inca pot alerga caprioare de 17-18 anisori, am acceptat de mult ca mi-a trecut vremea, ca la dinozauri, pentru asa ceva. Bine asta si faptul ca prefer oricand o FEMEIE, o femeie in adevaratul sens al cuvantului, nu o copila, o femeie cu experienta, care isi poarta frumos varsta, in detrimentul unei caprioare de genul. Dar asta sunt doar eu, e doar o parere…….voi ce ziceti ?YouTube Preview Image

14 Responses to “Tinerete fara batranete”

  1. joker2007 Says:
    avatar

    Un subiect frumos Alin si care ma duce cu gandul si la alte situatii intalnite pe aici,situatii care cu cat le intalnesc mai des cu atat imi scade increderea in cei care sunt pe acest site.
    Parerea mea despre cei care se ascund in spatele unor fotografii bine lucrate sau a unor cuvinte si prezentari foarte atragatoare este ca nu duce la nimic, poate doar la o cafea alaturi de cei pacaliti sau un websex. Sunt oameni care nu au incredere in ei ,in felul cum arata si ce pot oferi.


  2. fermecatul Says:
    avatar

    Un subiect interesant din toate punctele de vedere…..oare ce este asa greu sa nu ne mai mintim noi insine? La ce foloseste sa i-ti declari alta virsta? La ce foloseste sa utilizezi fotografi din tinerete? Oare care ar fi reactia, atunci cind te simtii mintit totusi cu buna stiintza stiind ca intr-un final te vei intilni cu acele persoane pe care vei dori sa intri in contact.oare dezamagirea nu ar fi prea mare?Totusi eu unul stiu ca atunci cind un cuplu,femeie singura sau barbat singur are toate validarile inclusiv webcam inseamna ca acel admin garanteaza ca toti sunt OK.In legatura cu acele profile “de patrimoniu sau celebre”atita timp cit se afla pe un site de dating cu reguli si cerinte nu pot face altceva decit sa se conformeze……..restul e rea vointa..
    Cu respect Fermecatul


  3. admin Says:
    avatar

    eu cred ca nu ar trebui sa ne ferim de acest aspect inevitabil si anume varsta


  4. pisicoasa Says:
    avatar

    cu cat vom incerca sa ascundem varsta cu atat ne va fi mai rusine si ne vom simti respinsi! Faptul ca validarea web este facuta de admini ne ofera certitudinea ca acele persoane exista cu adevarat, ca au sau nu varsta respectiva , sa fim seriosi nu putem citi asta pe fata acelei persoane ( pentru ca din diferite motive poate arata mai in varsta sau dimpotriva mai tanara ). Eu cred ca ar trebui sa ne aratam varsta pentru ca la urma urmelor orice varsta isi are frumusetea , si nu ar trebui sa fim rusinati de acest aspect. Si-n plus daca acest aspect deranejaza persoanele direct implicate acelasi sentiment il vor avea si persoanele care vor accesa acest profil!


  5. raza_de_soare Says:
    avatar

    Bravo buburuzule, mult condei si patos exprimat cu iscusinta in cuvant.Revenind la subiect….de ex in cazul nostru mi-am permis sa “mimez” o varsta mai mare! Pana la urma, cred ca este alegerea fiecaruia atata vreme cat asa se simte bine si cat nu face rau! Practic nu inteleg de ce tu in calitate de admin ai devenit dintr-o data patruns de setea dreptarii in raport cu varsta respectivilor. Pana la urma poate si celor cu care swingheresc le place sa mimeze (si vor juca ”mima” impreuna)….asa ca adevarul e undeva pe la mijloc si da din buric.


  6. McLeons Says:
    avatar

    Raza,da-mi voie sa fiu avocatul buburuzului(desi dupa cate-l stiu nici in instanta n-ar avea nevoie de asistenta)..cred ca a vrut sa scoata-n evidenta acele inexactitati care afecteaza-n rau..adica personal,nu ne intalnim cu cupluri sub 25-ea si 30-el…si de asemenea nu ne vedem cu cupluri peste 45 ea si 45-47 el(in functie de cum arata)…pai cum oare m-as simti cand un cuplu ar posta 40/40 de exemplu si cand ajung fata-n fata de fapt sa fie 48/51….Chiar in seara aceasta am vazut pe chat un web si dand pe profilul lor…pozele le stiu de vreo 4-5 ani(neskimbate) si sincer…din ce am vazut pe web nu mai era decat asemanarea trasaturilor,a kg cu siguranta nu…
    Si revin,daca prima impresie ce te face sa abordezi un cuplu sunt pozele si ce posteaza la date personale&enunt…cu ce dorinta o mai faci daca din start ai indoiala ca pozele sunt de 4-5ani(si-ntre timp kg s-au adaugat cu generozitate)iar varsta nu-i cea afisata?!…scuza-ma dar imi place sa cred ca facem sw din placere si nu doar sa fim cu dansa-n’transa sau sa mai trecem un cuplu pe lista (vasta pt unii) a experientelor swing…


  7. buburuzii Says:
    avatar

    raza_de_soare problema mea cea mai mare, legata de subiectul asta, e ca prin absurd m-as pune in boxerii mei de acum 7 ani, anume : un cuplu tinerel (hai sa zicem, de dragul absurdului, 20/24 de ani), incepator in swing, vad pe un site de swing, cu renume, un cuplu frumos (conform pozelor), din acelasi oras si cu o varsta acceptabila…..mai in varsta cu 9-10 ani.Si se hotarasc ei ca acel frumos cuplu le-ar putea fi nasi in swing (ca tot vad uzata aceasta formulare). Ok…isi pregatesc ei un weekend special pentru marea “initiere”, planuri, pregatiri, minciuni plauzibile parintilor si prietenilor (unde e cazul, dar se poate si fara)pentru noaptea respectiva.
    Ajungand la locul intalnirii vor observa ca nu exista o diferenta de 9-10 ani intre ei…..ci de 19-20…nu le pot fi “nasi” in swing ci “PARINTI”…..adica AU VARSTA PARINTILOR LOR.
    Se vor intoarce acasa dezamagiti si plin de dispret fata de swingul asta, fata de siteul si adminul care a permis cu nonsalanta primul lor esec. Vor intreba si vor afla cine a fost adminul care a activat un profil atat de mincinos.
    Prin absurd sa spunem ca am fost eu (desi nu i-as activa niciodata in halul asta, in cunostinta de cauza)si ma vor contacta. Ma vor intreba un banal :”DE CE?” ………ce le-as putea raspunde?mi-am luat-o eu…trebuie sa si-o ia si altii?asta e Romania?
    Da-mi tu un raspuns pertinent, te rog, tinand cont ca folosesti aceste imbunatatiri.Care ar fi raspunsul perfect care ar compensa cu sperantele lor dezamagite, cu weekendul pierdut, cu intrebarile aparute dupa in mintea lor, daca sunt facuti sau nu pentru swingul asta…..etc,etc ???


  8. buburuzii Says:
    avatar

    P.S. as fi vrut sa fac si o remarca fata de frumusetea exprimarii din comment, dar nu puteam sa o fac fara o mica nota : un condei nu poate fi exprimat intr-un cuvant ci vice-versa, un cuvant poate fi exprimat printr-un condei, asa ca nu am mai facut-o………caci iar mi se lua totul in nume de rau si ma trezeam pe la spitalul de nebuni…….pentru varii analize 🙂


  9. raza_de_soare Says:
    avatar

    Mda……..interesant cum vei evolua in despicatul ”condeiului” in 4 (peste vreo 10 ani asa!) Sincer nu mi se pare relevanta faza (si retine, in nicio conjunctura!) cu sa dam vina pe admini pt esecul unui debut in swing…….si sau deci, dupa caz, chiar exagerezi din punctul meu de vedere.
    Dar e o perspectiva de a privi responsabilitaiile de admin si pana la urma faci asa cum crezi tu ca te simti mai in siguranta fata de propria-ti constiinta. Oricum macar cu ”condeiul” reusesti sa-mi gadili esteticul din mine, cu sau fara PS din nou critic!


  10. buburuzii Says:
    avatar

    Nu stiu ce sa iti raspund, sincer. Coerenta in exprimare si logica raspunsului tau imi dau de inteles ca nu are rost sa o fac. Un comment care face parte din categoria commenturilor la care am promis sa nu mai raspund……..ar duce la aberatii inutile. Nu merita. Un “NO COMMENT” si un “DON’T WORRY BE HAPPY – a ta e imparatia cerurilor” cred ca sunt de ajuns.


  11. cherry Says:
    avatar

    Ma gandesc ca acele cupluri au tendinta sa se intinereasca, din condei, din dorinta de a fi contactati si acceptati de alti swingeri, in speranta ca o sa treaca neobservati cei 5-10 ani taiati din varsta reala, amagindu-se ca arata in realitate ca si varsta care si-au declarat-o. Asa este omul…alearga dupa frumusetea naturala a tineretii care, in multe cazuri, este o iluzie, poate sa nu-ti ofere ce ti-ai dorit. Fiecare varsta are frumusetea ei. Asa cum am intalnit cupluri sau barbati tineri (sub 30 ani) care sunt interesati de cupluri mature, la fel sunt cupluri bine trecute de 40 de ani care vor prospaturi(daca se poate ceva sub 25 ani)….e chestie de perceptie. Ma intreb cum se simt respectivii “intineriti” cand, dupa o cafea, face to face, sunt refuzati politicos pentru …mai mult? Indiferent cat sport faci, cat de sanatos mananci sau alte cele, 10 ani se observa. Am intalnit putine persoane care nu-si aratau varsta reala pe fizic…dar era vorba de o eroare de maxim 4-5 ani…mai sunt si gene prietenoase la unii. Nu cred ca este cazul sa ne ascundem adevarata varsta, nu toata lumea cauta tineri de 25 de ani…ca exemplu noi ne dorim intalniri cu persoane cu varste apropiate noua, chiar ma intreb ce-as putea discuta cu un cuplu mai tanar ca si noi cu 15 ani, plus ca m-as simtzi batrana si urata in fata tineretii si, sincer, nu cred ca vreo femeie doreste sa se simta asa in swing. Una peste alta soiul acesta de-ati fura caciula cred ca are picioare scurte…ca orice minciuna dealtfel


  12. darladarius Says:
    avatar

    cred ca totul se reduce la virtual si real ..in virtual poti deveni ce vrei …curva ..sfanta..mie mi se pare mai penibil cand trimitem urari cu sfinte sarbatori de paste langa poza cu sperma pe sani dar ma rog.. banuiesc ca unora le e greu sa si spuna varsta dorindu si parteneri cat mai tineri :)…in rest nu as putea sa am incredere in cineva care ma minte si ma crede fraiera..pierdere de timp 🙂 dar asta e ,.lasa- i in plata lor..


  13. joker2007 Says:
    avatar

    Vad ca unii vor sa traiasca si sa practice swingul doar virtual, ascunsi in spatele unor poze din tinerete sau lucrate cu iscusinta.Asta ma duce cu gandul la cum suntem noi romanii:carcotasi, lipsiti de bun simt, atotstiutori,fara a tine cont de regulile societatii in care traiesti(aici putem sa bagam si swingul),etc.
    Revenind la argumentele pe care le-a expus raza_de_soare mai sus si anume:”in cazul nostru mi-am permis sa “mimez” o varsta mai mare! Pana la urma, cred ca este alegerea fiecaruia atata vreme cat asa se simte bine si cat nu face rau!”,inseamna ca asa se comporta si in realitate, mimeaza prietenia, orgasmul,etc si atunci de ce mai traiesti daca totul e mima ?De ce sa ma deplasez sute de km, sa pierd timp si bani pana la urma sa ma vad cu niste mimi ?


  14. Oradenii Says:
    avatar

    Da, intradevar. Una este ceea ce scrie pe site si alta este realitatea. Noi avem alte metode de a elimina aceste neplaceri. Dupa ce primim mesaj, luam legatura pe mes cu validare web, sau vorbesc fetele la telefon si numai dupa aceea ne intalnim la un suc pentru a stabili ceea ce urmeaza.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.