Prietenia in sw…

Posted by McLeons on Friday Apr 2, 2010 Under Controverse

Personal nu suntem adeptii mega-prieteniilor facute in swing…experienta(informationala)ne-a aratat ca s-au terminat cu mega-barfe si mega-certuri..

Si totusi,multe cupluri specifica ca isi doresc inainte de toate prietenii stabile…In acceptiunea noastra prietenia e un sentiment durabil si pt care faci compromisuri,compromisuri ce nu-ti sunt tocmai pe plac uneori(apropo de postul buburuzilor)..pt un prieten iti dai camasa de pe tine…esti abatut la necazurile lui si te bucuri la momentele lui de fericire…Pt a ajunge la astfel de relatie trebuie timp si contact fizic…adica sa ne vizitam des,sa avem aceleasi conceptii,principii comune(ceea ce in sw e cam greu de gasit unde barfa si invidia am obs ca sunt ridicate cam la rang de virtute)..in concluzie va-ntreb si va cer explicatii de ce asa si nu invers…

In swing,va doriti prietenie sau o simpla amicitie?

15 Responses to “Prietenia in sw…”

  1. fermecatul Says:
    avatar

    “A avea un prieten este mai vital decat a avea un inger” spune Nichita Stanescu si tot el spune-a “Prietenii mei nu sunt multi, dar sunt nenumarati” iar Octavian Paler spune”Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane”. In swing cred ca totul se rezuma la sex si amicitie iar bazele unei prieteni nu sunt foarte solide.Eu unul pot spune da am prietena in swing . Este o prietenie bazata pe respect ,stima,simpatie.Pe aceasta cale o salut si o pup dulce.
    Cu respect Fermecatul


  2. damecupopi Says:
    avatar

    Ca o paranteza …titlul acestui post imi provoaca o senzatie de deja vue. Nu se repeta cumva?
    Am ezitat mult pana sa scriu ceea ce urmeaza, pentru a nu fi gresit inteles. Dar totusi aici e un schimb de opinii asa ca daca ceea ce scriu o sa nasca discutii poate ca o sa mai invioreze situatia de pe aici. So…in acceptiunea noastra de practicanti ocazionali ai sw – fara prea multe experiente la activ dar destul de pline de nvataminte – credem in continuare ca sw fara prietenie nu se poate. Si nu e vba de
    aceea amicitie de care vbea Fermecatul, un amic e un om pe care eventual il saluti pe strada, fara implicare. Dar de la un salut adresat unui amic si pana la a ajunge cu el(ei) in pat, in fundul gol 😉 si a impartasi niste momente extrem de intime e cale lunga. Multa lume de aici clameaza acea compatibilitate absolut necesara. Ma intreb, la ce se refera aceasta compatibilitate?…culoare par?…inaltime?…lungime?…marca masinii?….contul din banca? Multi vor spune probabil….nooooooo…compatibilitate se refera la preocupari…subiecte de discutii comune…idei despre viata asemanatoare…gusturi…etc. Pai, ma intreb din nou, cum poti descoperi asta la o persoana sau cuplu cu care esti doar amic? Cand poti descoperi asta?
    Nu intelegem prietenia in swing la genul sufocant, prieteni cu forta. Dimpotriva. Dar credem ca poate exista prietenie adevarata atunci cand cuplurile sunt cu adevarat compatibile. Dar asta probabil se intampla foarte rar. Si poate ca e bine ca se intampla asa (parerea damei).
    Probabil ca majoritate din cupluri (nu includ aici persoanele singure pentru ca nu consider ca acestea fac sw, eventual legaturi sexuale intamplatoare ;-))se feresc de ideea de prietenie in sw. Motivul? Poate ca multi considera la modul subconstient ca nu e ceva cu care sa se mandreasca, poate ca altii nu sunt genul prietenos (neavand prea multi prieteni adevarati nici in viata ,,normala”) si mai sunt cei care nu prea pun pret pe asta, cei pe care eu ii numesc ,,colectionari”.
    Pentru a sintetiza si a nu va mai plictisi, parafrazand, cred ca ,,suntem ceea ce suntem” (Millenium), ne comportam in sw asa cum suntem si in viata reala, nimeni nu poate pacali sau cel putin nu poate pacali la nesfarsit. Dar fara prietenie sw nu este altceva decat un simplu act de imperechere. Si asa, cui foloseste?
    P.S. Respect celor care au reusit sa gaseasca calea de mijloc intre placere si implicare. Vrem si noi reteta. 😉


  3. McLeons Says:
    avatar

    Dame,inteleg ce vrei a spune..hai sa-ti spun o poveste..copil fiind(7-8ani)m-am mutat intr-un cartier nou,cunostinte noi,prieteni noi…fiind singur la parinti m-am atasat de un copil de pe aceeasi scara(eu locuiam la etajul 9,el la 1)de aceeasi varsta..am fost nedespariti pana pe la 18-19ani…aceea era prietenie..Anii au trecut,viata ne-a despartit,drumurile fiecaruia au luat-o pe fagasul trasat de destin si..si acum mai vorbim,ne sunam(de sarbatori)dar…firul prieteniei s-a rupt…
    Si te-ntreb Dame..ne cunoastem…daca as muri maine ai suferi ca dupa cineva drag?!..o parere de rau,un regret posibil sa ai dar mai mult nu cred…Ai pe cineva in sw caruia i-ai da fara ezitari keia de la apartament?…eu asta numesc Prietenie…acel sentiment de iubire non-sexuala pt care te certi cu toata lumea(inclusiv cu sotia daca dreptatea e de partea prietenului),acela pt care esti in stare sa ramai tu nemancat pt a-i da lui bucata ta de paine…si sincer..da-mi voie sa am reticente ca in swing s-ar putea realiza asa ceva…Ar trebui multa constiinta,mult bun simt si principii(neincalcate)de fier pt a putea realiza asa ceva…si cum viata bate filmul…sunt realist si imi doresc de la sw ceva realizabil…amicitie si sex 😉
    Si ca o gluma…Dame…daca am fi amandoi pe dealul cetatii(deva) si m-ar musca o vipera de poola(tinand cont ca primul ajutor in caz de muscatura de sarpe veninos este sa sugi locul muscat pt a scoate veninul din rana),m-ai acorda “primul ajutor” pana as ajunge la spital pt antiviperin?!…unui prieten sigur i-ai acorda acest ajutor de care depinde viata lui…sunt convins ca as muri incercand sa-mi dau singur primul ajutor si tu incurajandu-ma vazand cum ma contorsionez “hai ca poti,hai ca poti”… :))


  4. damecupopi Says:
    avatar

    Mc’L…iti raspund punctual.
    1. Exista mai multe tipuri de prietenii si cred ca nimeni nu ramane in viata doar cu prietenii din copilarie. Prietenii apar si mai tarziu si pot fi la fel de intense ca si cele din copilarie.
    2. Daca as afla ca ai murit fi convins ca nu mi-ar pica bine. Nu te cunosc destul cat sa te jelesc (pentru ca nu am avut cand si cum) dar te cunosc destul cat sa imi pot aminti cateodata cu regret de tine.
    Nu am pe cineva in sw caruia sa ii dau cheia de la casa pentru ca nu am intalnit inca acea persoana, dar e la fel de adevarat ca nu exclud din start ideea ca acea persoana nu ar putea exista. E vorba de o combinatie de factori destul de greu de gasit impreuna dar nu imposibil , pe care chiar tu ai enumerat-o: constiinta, bun simt, principii. Pana la urma totul se reduce la a gasi persoanele potrivite.
    3. Daca ai fi muscat pe dealul cetatii de acea zona sensibila, cred ca as alege varianta unui garou, pentru ca nu as avea incredere in pretextul tau si poate as banui ca vrei sa explorezi alte zone ale sexualitatii masculine 😉 Te-as certa ca umbli cu scula afara la bunul plac al viperelor in trecere dar cu siguranta daca viata ta ar depinde de asta te-as cara in spate pana la cel mai apropiat spital. Si asa face asta chiar daca nu te-as cunoaste. Pentru ca inca mai cred in BINE si RAU….ultimul romantic…nu?


  5. McLeons Says:
    avatar

    Iti multumesc pt ca m-ai facut sa rad…si desi iti dau dreptate,nici noi nu excludem nimic din start dar suntem realisti(nu visam la ceva ce doar ipotetic poate fi,ca analiza reala da un procent spre zero)trebuie sa te readuc cu picioarele pe pamant Dame…sunt 2 factori care trebuie sa cada pe “calapod” in cazul relatiilor sw…felul de a fi(care include ce am spus-bun simt,principii,constiinta) si compatibilitatea in pat(ceea ce tine de sex)…daca la o prietenie non-sw trebuie numai cea ce tine de caracter,la sw este neaparata nevoie si cea de-a 2 a compatibilitate-sexuala…care cum bine spui,nu-i imposibil dar este “floare de colt” sa le nimeresti pe ambele…
    Si pt pct1..imi ridici mingea la fileu..sa mentii o prietenie e nevoie de contact fizic..ceea ce in sw,daca subiectii nu-s din aceeasi locatie,e mai greu..


  6. damecupopi Says:
    avatar

    Mc’ … e bine ca pana la urma, citind printre randuri, accepti idea ca in sw e mai bine cand exista prietenie, chiar daca e cumplit de greu sa gasesti persoane care sa merite.
    Swingul ,,la rece” nu difera prea mult de o vizita la bordel (parere proprie…impuscati-ma ;-))
    Probabil ca multi isi doresc o relatie sw bazata pe prietenie, dar multi au obosit cautand-o, asa ca se multumesc cu ce li se ofera. Cam atat pe topicul asta pentru ca nu vreau sa se transforme intr-un dialog intre noi doi (…fara sfarsit… cunoscandu-te si cunoscandu-ma). Ar fi interesanta si parerea altora, desi pentru unii cred ca o pot anticipa.


  7. damian Says:
    avatar

    Prietenia este o floare rara, nu o gasesti pe toate drumurile si cand o ai te socotesti binecuvantat.


  8. McLeons Says:
    avatar

    Dar vi s-a intamplat sa va intelegeti f bine cu cineva si sa va fie frica ca,trecand la urmatorul pas(sexul)sa nu se “sparga” acea amicitie/prietenie?


  9. fermecatul Says:
    avatar

    Mare dreptate ai Mcleons…………dar cine doreste sa se amageasca nu are decit sa testeze pe propria piele….


  10. buburuzii Says:
    avatar

    Prietenii in swing se leaga, s-au legat si se vor lega mereu…….e inevitabil…. la urma urmei suntem oameni, la urma urmei sunt la mijloc chestii foarte intime, la urma urmei ajungem sa ne cunoastem asa cum suntem de fapt, dincolo de profilele pompoase, cu bune cu rele, goi si fara ajutoare auxiliare :)…il cunoastem pe “stainul” de la intalnire cum e el de fapt, cum e el/ea in momentele lui/ei cele mai intime, mai bune sau mai proaste…..beneficiem de o anumita imagine a omului respectiv, de un complex de imagini, de care nici cei mai buni prieteni din copilarie nu au beneficiat vreodata……e greu sa fi atat de distant, rece, calculat si pragmatic incat sa nu legi, chiar fara voia ta uneori, prietenii.
    Problema care as ridica-o eu, in legatura cu subiectul dat de Leo, ar fi : ce naiba facem cu aceste prietenii legate, cand nu mai vrem swing, dar ne dorim in continuarea aceste prietenii……cum facem sa nu lasam o prietenie din swing distrusa de sex, sau de lipsa lui mai bine zis, atata timp cat acea prietenie a fost cladita pe sex, l-a avut ca si punct de pornire, ca si interes comun, ca si combustibil al actiunilor premergatoare intalnirii si al prieteniei ulterior ?


  11. fermecatul Says:
    avatar

    Tocmai aici e problema, o prietenie bazata pe sex nu poate fi numita prietenie ci doar cel mult “amicitie”.O prietenie adevarata e bazata pe un sentiment de simpatie, de stimă, de respect, de ataÈ™ament reciproc care leagă două(sau mai multe persoane) persoane si nu are la baza sexul.Damecupopi ce vei face atunci cind nu i-ti mai doresti sa faci sex pur si simplu cu acei “prieteni”iar isi ei vor dori?, va fi pusa la incercare aceea “prietenie” sau nu?
    Cu respect Fermecatul


  12. damecupopi Says:
    avatar

    Fermecatule, raspunsul e foarte simplu. Asa cum spune o reclama destul de recenta ,,in vremurile bune se fac prietenii iar vremurile grele acestea se incearca”, asa si in swing. Daca relatia se pastreaza chiar si fara sex, inseamna ca vbim de o prietenie reala, daca nu…nu. Si nu inteleg de ce o prietenie bazata pe sex nu poate fi nmita prietenie? E sexul un lucru asa de murdar care poate sa intineze o prietenie? Nu pltiti cumva tribut unui cliseu destul de discutabil?
    A nu se intelege ca nu acceptam decat relatii de sw sub semnul prieteniei. Vorbeam despre ceea ce consideram noi a fi ideal. Dar de la imaginar la concret e cale lunga… 😉 O sa tinem cont de sfaturile unora, o sa ne punem masca de dezinteresati si trecuti prin multe si o sa ne vedem de treaba fara implicare si fara sentimente. Se para ca asta e trendul 😉 E bine domnu’ Geo?


  13. fermecatul Says:
    avatar

    Uite ca totusi singur(s-au singuri)ati spus damecupopi……”in vremurile bune se fac prietenii iar in vremurile grele acestea se incearca”dupa umila mea parere o prietenie inseamna mai mult decit o intilnire sexuala….iar ce ar fi ideeal nu totdeauna este si real


  14. romeo_alexandra Says:
    avatar

    poate k inca nu inteleg swingul prea bn dar parerea mea este k ” eu nu as putea avea o relatie de swing fara a fii legat o prietenie cu persoanele respective fie ea cat de mica dar totusi sa stii k poti avea incredere ei !!! iar o relatie bazata doar pe sex nu o vad nici cum !!!!


  15. darladarius Says:
    avatar

    nu stiu daca fac parte din minoritate dar la viata mea am facut dragoste cu 8 barbati si 6 femei oameni pe care i cunosc foarte bine si care mi sunt apropiati indiferent de distanta:),fara sa stiu ce i ridica si ce i coboara..mersi dar nu mersi ..daca nu ma excita intelectual si nu pic in fund in fata altor calitati not interested:)


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.