No comment !

Posted by buburuzii on Friday Mar 26, 2010 Under Uncategorized

Postul are ca si idee de plecare o intamplare petrecuta chiar azi.Un amic din copilarie m-a sunat azi spunandu-mi ca e in trecere prin Italia si tranzitand prin orasul unde locuim vrea sa se opreasca la o cafea, la o poveste 2-3 ore.Ok zis si facut. Ca sa se inteleaga de ce mi s-a parut atata de “deosebita” intamplarea, incat sa scriu un post despre ea, trebuie sa va descriu cam ce fel de om e acest “amic” din copilarie. E genul de om pe care daca il intrebi cu ce se ocupa, iti va zambi “parinteste”, iar dupa iti va raspunde filozofic : “Ma descurc”. M-a amuzat mereu raspunsul asta “Ma descurc”, raspuns care automat te duce cu gandul la lucruri nu tocmai legale. Iar in cazul de fata te duce cu gandul tocmai la adevar.Baiatul asta e genul de om care uraste munca, nu a muncit nici o zi in viata lui, dar s-a descurcat 🙂 , nu prea i-au lipsit nici banii, nici fetele, nici masinile scumpe, nici distractiile luxoase. S-a ocupat cu absolut orice ilegal; de la furturi de haine din magazine, asta cand era mic, haine pe care ni le vindea celorlalti de la bloc pe preturi de nimic, pana la cultivatul marijuanei in Olanda, “fetitze” la produs in Italia sau Germania, duplicarea cardurilor (pentru care a fost si inchis),”import” de arme artizanale……..orice, dar absolut orice ilegal si din care sa scoata bani multi, cat mai repede si mai usor. Genul de om fara scrupule, fara principii, care pentru pretul corect si-ar vinde si mama.Genul de om cu care nu te mandresti ca il cunosti dar asta e, te-ai ales cu el ca si amic de cand erai un copil, asta presupunand ca toti avem amici din copilarie care au luat-o pe cai gresite si desi nu aprobam modul lor de viata ii acceptam ca atare.

O data ajunsi la noi acasa, impreuna cu un prieten de al lui cu care calatorea, tinand cont ca parcursesera un drum lung si obositor, i-am invitat la  masa. Aici intervine chestia care m-a bulversat putin, punandu-ne la masa, amicul meu cere foarte “evlavios” mancare de post, pentru ca din spusele lui, el tine intregul post de Paste. Poate suna aiurea dar prima mea reactie, cunoscandu-l foarte bine, cunoscand multe din nemerniciile care le-a facut, cunoscand genul de om care e, a fost sa izbucnesc in ras. Primul gand care mi-a trecut prin minte si care il l-am si spus, deoarece cam ce gandesc asta si spun, a fost : “Incredibil, omul asta incearca sa il fure chiar si pe Dumnezeu, incearca  sa isi cumpere iertarea”. Suna a blasfemie probabil, dar mi se parut putin exagerat ca din partea unui astfel de om sa vina o astfel de doleanta.

Nu as vrea sa zgandaresc orgolii nationaliste, orgolii bune uneori, iar alteori prea subiective, si asta o spune un nationalist, dar ma vad nevoit inca o data sa recunosc ca suntem un popor foarte “interesant”. Din pacate, in cei 7 ani petrecuti in strainatate, inca nu am cunoscut italian, german sau austriac cu astfel de principii (sau mai bine zis lipsa de principii) si care sa mai incerce sa para si smerit si evlavios. Corect si ca sicilienii de moda veche, desi fac “afacerile” care le fac sunt si foarte bisericosi. Dar parca noi romanii cam intrecem toti latinii, ne “descurcam” mai bine si mai mult ca toti,  facem toate “minunile” de pe lume dar in acelasi timp vrem sa parem oameni foarte onorabili, foarte smeriti si cuminti. Si asta mergand de la acest exemplu, care poate e unul exagerat, si ajungand pana la multi “evlaviosi” si “onorabili” cu care, din pacate, am avut de a face si pe site de-a lungul anilor, care dupa ce ameninta, injura si jignesc isi trag rapid masca de oameni evlaviosi,onorabili, smeriti si cuminti.

14 Responses to “No comment !”

  1. IoRe_ex_AMA09 Says:
    avatar

    Cel mai bun exemplu de transformare , ar fi schimbarea de atitudine a fostilor activisti de partid ( nu fac referire la membrii de partid , care erau obligati sa aibe carnet) . Pana in 1989 , ne impuneau doctrina comunista , ca mai apoi sa umble pe la usile noastre sa ne convinga , ca pocainta e salvarea noastra . Acesti oameni deventi , peste noapte , din atei convinsi , in persoane extrem de credincioase , sunt langa noi , bine mersi , iar la intrebarea : “de ce aceasta schimbare?” , raspunsul vine direct : ” ei , ce sa facem , timpurile ne obliga.” Ferice de cei tineri , care nu au vazut acesta transformare , cu ochii lor.


  2. damian Says:
    avatar

    Eu le-am trait din plin, au trecut 20 de ani si ne-am transformat toti.
    Nici unul din noi nu mai suntem cum am fost.


  3. bancposta Says:
    avatar

    da` de unu`, gigi becali, ai auzit?asta pe linga faptul ca tine post mai si construieste/renoveaza biserici!cit despre cumparatul unui loc mai aproape de doamne-doamne,cred ca sta in firea oricarui credincios si f probabil cei ce se considera atei au si ei o frica ascunsa undeva in adincul sufletului,eu cel putin am.


  4. damian Says:
    avatar

    Ba stiu prea bine, finanteaza o parte si din Hospice, casa sperantei din Brasov ptr copii si adulti aflati in faza terminala. Si nu a facut din asta tam, tam.
    O fi avand el pacate, este slobod la gura dar si-a achitat cu varf si indesat multe pacate.


  5. buburuzii Says:
    avatar

    totusi Gigi parca e unul dintre “pestii” mici ….isi aminteste cineva de FNI, Caritas, Insula Serpilor, flota Romaniei, marile combinate ale Romaniei, PECO, episoade gen “tiganca imputita”, rapirea din Irak, tigareta (1 si 2), episodul palmuirii unui copil……si cand ii vezi, pe cei din spate, cat de smeriti sunt in campaniile electorale iti vine sa razi cu lacrimi de crocodil 🙂


  6. bancposta Says:
    avatar

    hai sa fim seriosi,de gigi s-a auzit prea putin!cred ca voicu este mic copil daca incep astia sa scormoneasca in “rahatul”lu` gigi!
    pe de alta parte trebuie sa recunoasteti ca nimeni nu invirteste cruci mai bine decit gigi si nu ma refer numai la politicieni . daca cineva nu l-ar cunoaste si l-ar vedea alaturi de preafericitul daniel, care probabil nici el nu s-ar simti prea bine daca l-ar “cauta” cineva mai bine la “faptele lumesti”,ar putea usor sa-l creada pe gigi reprezentantul suprem dumnezeiesc sub toiagul caruia pasc oitele ortodoxe drept credincioase de pe plaiurile mioritice


  7. bancposta Says:
    avatar

    doreai comfirmarea faptului ca sintem neam de ipocriti : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7080369-9-din-10-romani-vor-reintroducerea-pedepsei-capitale-inchisoare-pentru-cei-care-critica-religia-ortodoxa-sondaj.htm
    pai daca si romanu,cel grabnic injurator si cit se poate de ne-ajutator al aproapelui si ce rapid se metamorfozeaza in hot cu experienta cere pedeapsa pt critica religiei,9 din 10 …..


  8. damecupopi Says:
    avatar

    Cred ca aceasta dualitate sta adanc ascunsa in fibra noastra de natie. Ne place sa parem ceea ce nu suntem si asta spune multe despre modul nostru de a vedea lucrurile. Nu respectam minimum de principii asa zis crestine dar ne calcam in picioare pentru a saruta moastele vreunui sfant cu pedigree in calendarele ortodoxe. In fiecare zi sfidam bunul simt si normele comune de minima civilizatie dar pozam in crestini ferventi si drept credinciosi. Nu sunt un ortodox practicant si recunosc ca imi amintesc de Dumnezeu doatr atunci cand sunt la ananghie. Dar incerc sa traiesc astfel incat sa nu imi fie rusine de ceea ce fac sau de ceea ce nu am facut. Merg rar la biserica dar atunci cand merg incerc sa si INTELEG ceea ce se spune si se petrece acolo. Cat despre falsii credinciosi, ce ar mai fi de spus? Poate ca adanc in subconstientul lor, incearca sa echilibreze balanta pacatelor deja facute. Sau poate pozeaza in buni crestini pentru ca ,,asa da bine ” in ochii lumii. Sincer, cred ca daca Purgatoriul exista cu adevarat, undeva exista si un cazan cu smoala avnd o eticheta cu numele lor. Pana la urma, in viata de acum sau in viata de dupa, toate se echilibreaza…


  9. mary si vili Says:
    avatar

    Domnilor afacerile lui GIGI chiar daca de multe ori sunt realizate prin siretlicuri ocolitoare si nu intocmai cu litera legii nu cred ca pot fi catalogate ca si pacate in sensul religios .Faptul ca este un nesimtit pe unde il poarta piciorele deoarece are creierul cat o nuca nu este vina lui,pur si simplu este un handicap.Mai sus buburuzul l-a enuntat fara sa-i spuna numele pe Basescu ,eu as plusa-Videanu,Udrea,Blaga,Berceanu,si restul iubitilor nostrii conducatori care ne tranzmit noua de fiecare sarbatoare traditionalul”sa fim mai buni” ca sa poata fura ei in liniste si sa-si poata consolida dictatura tovarasul comandant.Cel mai grav este ca sunt peste 5 mil de votanti care i-au ajutat cu votul lor.


  10. buburuzii Says:
    avatar

    Chestia mai “amuzanta” de urmarit va fi peste 4 ani, ce va face neputand sa mai candideze ………eu unul parca-l si vad prim ministru si un Boculet presedinte………parca vad un fel de copy/paste dupa exemplul Putin 🙂


  11. damian Says:
    avatar

    Nu ii compara pe mascarici astia cu Putin. Ala cel putin a ridicat Rusia din nou, a redat mandria rusilor si a cam ridicat si economic partea europeana pana la caucaz.
    Este drept ca nimeni nucuvanta in fata lui, dar Rusia este o tara complicata si alt mijloc nu exista.


  12. raol Says:
    avatar

    Mai,dar ce-mi vad ochisorii?! Ce citesc eu aici dragii mei?! una din placerile mele vis-a-vis de sw era lipsa….POLITICHIEI dragilor! Voi ati uitat ca a trai in Romania a devenit un fel de …sport extrem?1 Asa ca,haideti sa lasam politica si sa revenim la subiectul initial! Se stie ca cei certati cu legea,probabil in subconstientul lor, au o problema cu crezul in CEL ATOTPUTERNIC ,in speranta ca asa vor fi mai usor iertati,chiar preotii,cei mai mari excroci , cu mici exceptii , au transmis mesajul conform caruia unul de a ucis o duzina de oameni,a furat un tren de marfa si a violat un azil intreg de babe este iertat de se confeseaza bisericii (asa controleaza ei lumea din cele mai vechi timpuri , prin aflarea secretelor) in detrimentul unui biete fete nemaritate ce si-a pierdut virginitatea fara a fi maritata . Ca doar biserica scoate paradoxuri precum : nu e primita pomana daca nu dai lumanare dar,in acelasi timp,cica nu mai e pomana daca o spui in gura mare ( n.n. JIJI OIERU’ )! Pai dragilor,cand ma vezi ca dau o lumanare,ce credeti despre mine? Ca cel caruia i-am oferit lumanarea urmeaza sa intre in beci sau oriunde e intuneric?! Asta-i cu trilogia: BISERICA ,INFRACTORII SI CREDINTA – un cliseu fals cu mari semne de intrebare!


  13. joker2007 Says:
    avatar

    Eu ma intorc la povestea buburuzului ptr ca am avut si eu o experinta de acelasi gen.
    Conjunctura a facut ca pe langa prietenii cu care mai plecam pe afara ptr a cumpara cate o masina sa mearga cu noi si un tip de genul “amicul” lui Alin.Am aterizat la Paris ,ne-am cazat la hotel,dupa care am colindat ,pe seara inapoi in camera la un vin de Franta si la tot felul de povesti.Tipul era foarte umblat si foarte versat in ale occidentului, “lucrand” foarte mult pe afara, de la spargeri,fete,taxa de protectie,etc.
    Povestea cu atata nonsalanta cum intra in casa peste oameni, cum ii batea pana lesinau sa spune unde tin banii si tot felul de alte “peripetii” de genul.Ce m-a socat a fost cand povestea ca in tara fac acelasi lucru, cum isi vand ponturile unii la altii ptr o spargere,unele dintre ele si asta o povestea fara urma de regret chiar ponturi despre prieteni si alte persoane apropiate pe care ii vizitau,stateau la sprituri.
    Am stat atunci si m-am gandit in cine poti sa mai ai incredere si pe cine sa mai primesti in casa.
    Asa ca mare grija Aline, cum ai spus si tu “romanii sunt o natie interesanta”.


  14. buburuzii Says:
    avatar

    Important e ca astfel de oameni sa ii ti amici, sa ii ti departe de tine, pe cat posibil sa nu apelezi niciodata la ei si de preferabil sa ii ai datori fatza de tine, atat moral cat si material


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.