Diferenta dintre dragoste si sex!

Posted by DoubleD on Monday Mar 1, 2010 Under cerinte discutii

Va intrebati  ce inseamna mai exact a face dragoste sau a face sex?

Care este scopul fiecareia dintre ele? Dar mai presus de toate ce reprezinta pentru tine, pentru voi?

Fiecare dintre noi distingem destul de clar cand vine vorba de dragoste sau sex si fie ca este vorba de o aventura sau de ceva serios, stim foarte bine cum sa folosim aceste doua notiuni in favoarea noastra. Asa ca de ce sa nu ne intrebam si care este diferenta dintre ele?

In mod normal, dragoste inseamna sentiment, deci a face dragoste implica automat si sentimente.

Atunci cand exista dragoste esti convins(a) ca langa tine se afla persoana pe care o iubesti, caruia i te daruiesti in totalitate. Respecti dorintele si fanteziile persoanei de langa tine si de fiecare data doresti sa fie totul cat mai frumos.

Una dintre teorii ar fi ca dragoste faci cu persoana pe care o iubesti si sex faci cu cele cu care nu vrei altceva decat contact fizic. Si mai poate fi o varianta, sa faci sex cu cineva ca si cum ai face dragoste. Sa nu iubesti persoana respectiva. Sa te atraga doar modul in care te face sa te simti cand faceti sex. Ai aceleasi senzatii ca atunci cand iubesti pe cineva, doar ca dupa ce  trece euforia, nu mai simti nimic pentru el(sau ea).

Se vorbeste ca atunci cand faci dragoste si iubesti alimentezi sufletul si trupul, iar cand faci sex hranesti corpul.

Cineva spunea ca diferenta dintre dragoste si sex este similara celei dintre cafeaua normala si cea decofeinizata. Au acelasi miros, acelasi gust dar…numai una te tine treaz(a) toata noaptea.

Oare cele doua cuvinte:dragoste si sex pot fi inlocuite cu : dragoste si dorinta?

Cred ca da, dar pentru ambele exista pasiune. In fuga noastra dupa fericire , de ce sa nu le imbinam?

Cu totii tanjim dupa dragoste, visam sex salbatic, ne dorim afectiune…toti dorim sa fim atrasi si mai ales sa atragem sexul opus.

Dar inainte  de toate:

Pasiunea, Dragostea si Dorinta merita sa fie o parte plina de zambet din viata ta! Dar sa stim cand, unde si cui….

  • In incheiere:

Un buchet de lacramioare, un manunchi de sentimente frumoase si o gramada de imbratisari… special pentru voi, doamnelor! La multi ani de 1 martie!

18 Responses to “Diferenta dintre dragoste si sex!”

  1. McLeons Says:
    avatar

    DD,din pctul meu de vedere “a face dragoste” nu implica neaparat si sentiment…a face “dragoste” este atunci cand pe langa placerea ta te intereseaza si placerea partenerului/partenerei…sex faci cand vrei sa-ti golesti oo-le(linistesti hormonii la femei)..deci e o diferenta intre a face dragoste cu persoana iubita,a face dragoste cu o partenera/partener oarecare si sex pur si simplu…


  2. DoubleD Says:
    avatar

    Sa inteleg Leo ca vorbesti de: sentimente, acea euforie trecatoare si de..sex,nu?


  3. McLeons Says:
    avatar

    Nu DD…sentimentele-s ca si prietenia-durabile…sa fac dragoste in acceptiunea mea este atunci cand pe langa placerea mea de a foote imi dau interesul sa si foot….sexul e cu sens unic-placerea mea doar de a foote…intelegi?.. 🙂


  4. McLeons Says:
    avatar

    PS-sa nu mai spun ca cu persoana iubita nu faci dragoste ci te iubesti(fizic)…actul sexual cu persoana iubita e ceva mirific,e “edenul” pe pamant…e o continuare a sentimentelor.


  5. joker2007 Says:
    avatar

    Diferenta intre dragoste si sex ?
    Dragoste poti face si cu persoana iubita su cu aceea femeie pe care o doresti si vrei sa-i oferi totul fara a o iubi.
    Sex faci atunci cand vrei mostenitorii nu mai suporta sa stea inchisi si-ti cer sa le dai drumul.


  6. buburuzii Says:
    avatar

    DD felicitari in primul rand pentru primul post.Pupici doamna si la mai mare. Nu prea stiu eu multe in legatura cu subiectul, dar am si eu o intrebare pentru tine : vrei sa facem dragoste sau sex ? 😛 Pupishi


  7. Anybody Says:
    avatar

    Felicitari pentru post! Ma gandeam acum vreo 2 saptamani sa pornesc un subiect pe tema asta, dar ori am uitat ori ceva s-a intamplat 🙂
    Din punctul meu de vedere, butonez ca “dragostea” implica mult mai multe sentimente fata de sex (nu ca in sex nu ar exista oarece sentimente, dar cu siguranta nu atat de multe si de intense).
    Vis-a-vis de ceea ce spune joker, ii dau dreptate doar la primele cuvinte (multumesc, nu este nevoie sa intrebi de ce doar atat)
    In alta ordine de idei, cine a scris la buburuzii? Gâzul sau Gâza ? 🙂
    Laurentiu.


  8. cherry Says:
    avatar

    Si femeile pot sa faca “just sex” atunci cand vor ceva si in felul asta ajung mai repede la rezultat. In afara de acest motiv (existential 🙂 )cu greu pot sa-mi imaginez ca o femeie ar face sex cu o persoana pentru care nu simte atractie, dorinta, etc. Cred ca a face sex – in sensul pur fiziologic, pentru a goli rezervorul prea plin, este specificul barbatilor.


  9. cherry Says:
    avatar

    Ma scuzati ca revin… Sexul nu e atat de rau!! Se face si asta in 2…si, stiti cum e, pofta vine mancand, cheful vine facand…poate degenera in altceva foarte frumos. placut si “instructiv” :). Nimeni de pe aici nu si-a dorit sau facut “doar sex” cu partenerul de viatza? Adica fara saruturi, fara artificii…doar sex animalic, de la mama lui -stramosul ancestral, fara sa-ti bati capul cu sentimentele si trairile celuilalt, si totusi sa iasa foarte bine pentru ambele parti?


  10. bogdanbh Says:
    avatar

    Dragoste e atunci cint te intereseaza si de cei de linga tine . Sex e atunci cind vrei doar sa te descarci .
    Depinde si de ceea ce vrei sa oferi celuilat ( celorlalti ) .


  11. DoubleD Says:
    avatar

    @Bubu:Numeste-o cum vrei, numai la nud sa fie…. sa ne alimentam sufletul si trupul si totodata sa ne si-l hranim.:P


  12. fermecatul Says:
    avatar

    DD oare cine nu a trait acel fior de a dori pe cineva enorm de mult de a se indragosti,de a iubi de a fi tandaru(a),romantic(a)si tot ce impleca acest maret sentiment A IUBI?.Cind faci dragoste simti prin fiecare por al pieli aceea daruire totala si cauti mereu sa-i aduci partenerei (sau partenerului) de viata aceea satisfactie suprema…….pe cind atunci cind faci sex cauti doar placeri carnale atit nimic mai mult.
    Cu respect Fermecatul


  13. damian Says:
    avatar

    Te pomeni ca vom trai ca aia din Inelul Nibelungilor. Mai intai amor furtunos si la sfarsit omor prin imprudenta.
    Am mai intalnit cazuri de jenu aista….


  14. caiidemare Says:
    avatar

    na belea amu,,,te pomenesti tovaraselule ca mataluta esti pe ast site pt a fi sinonimul lui Eminescu si cauti platonismul in swing :)nu om avea noi toti conceptii despre viata Schopenhauer-iene dar totusi ,,parea cu taierea respiratiei si fluturasi la motoras nu au ce cauta in swing,,mataluta poate te referi la acel hematon ce se pune deacurmezisul arterei ce iti alimenteaza hardul cu sange si nu mai poti sa procesezi informatia din insuficienta de ram. la vederea unui sau unei bunaciuni si vrei neaparat sa iti faci un upgrade la capitolul pofte,,,sa iti dau un sfat ce merge la sigur,,,da restart 🙂


  15. marian21 Says:
    avatar

    Dupa mine poti face dragoste doar in doi insa sex se poate face si daca sunt mai multe persoane implicate… cand faci dragoste tot timpul e mai intens si dureaza mai mult iar cand faci sex poate sa dureze mai putin sau mai mult in functie de situatie si participanti.


  16. bogdanbh Says:
    avatar

    Bravo , marian , frumos spus . Si adevarat . Imi place cum gindesti .


  17. fantezie_cuplu Says:
    avatar

    As spune ca atunci cand faci dragoste, acest lucru incepe de cum te trezesti, cu acel zambet dragalas adresat persoanei de langa tine, continua cu atingerea tandra cand beti cafeaua impreuna, ca mai apoi sa trimiti un sms sau sa dai un telefon si sa spui cat de dor iti este de el/ea, sa continuie cu biletelul pe care ai scris ceva dragalas si i l-ai pus in agenda… iar cand ajungi seara acasa, sa pui toata dorina si anticiparea in acel lucru placut care multi il numesc in mod banal sex


  18. kriss19821 Says:
    avatar

    A ja preferuję sex tylko z miłości. Wiadomo jak daleko się posunąć. Wiem że mogę liczyć na czystość jaka jest dla mnie ważna. Poza tym sex. Sex jest przyjemny, normalna rzecz że uprawiają go ludzie bez miłości do osoby– ale czy bez miłości do sexu?? Sex jest ważny a czy z miłości czy nie to już niech się wypowiadają Ci co nie wiedzą co to miłość,
    ————————
    Şi eu prefer sex numai cu iubire. Ştim cât de departe să meargă. Ştiu că pot conta pe puritatea a ceea ce este important pentru mine. În afară de sex. Sexul este un lucru frumos, normal ca oamenii să crească fără dragostea de oameni – dar nu iubesc sexul? Sexul este important şi dacă sa iubesti sau nu-l lasa sa exprime care nu stiu ce este dragostea,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.