Cum ne protejam contul pe site si ID-ul de mess.

Posted by admin on Saturday Feb 27, 2010 Under Important

Ca urmare a faptului ca multi membri nu respecta unele norme elementare de protectie si securitate, o sa incerc in acest articol sa atrag atentia asupra unora dintre lucrurile pe care trebuie sa le aveti in vedere ca sa va protejati eficient, ID-ul de mess, si contul pe site (sau pe alte siteuri).

In primul si in primul rand, asigurati-va ca, calculatorul pe care lucrati este in siguranta. Acest lucru il puteti face, instaland un antivirus bun, si actualizand periodic baza de date a acestuia (cele mai mutle antivirusuri au tools-uri automate care se auto actualizeaza). Verificati periodic calculatorul pentru a depista daca aveti virusi, trojan horse, sau keylogere instalate pe calculatorul pe care lucrati.

Nu va accesati conturile din iCafe sau de pe calculatoare “nesigure”. De multe ori, prietenii nu sunt chiar prieteni, pot sa aiba tot felul de interese, sau pot sa nu dea aceeasi atentie securitatii cum dati dvs. Sau poate pur si simplu nu se pricep sa se protejeze.

Nu folositi optiuni de genul “remember pass”. Alegeti o parola usor de tinut minte, si tastati-o de fiecare data. Nu folositi parole simple de genul “george” , “monica”, “24februarie”.. O parola cu adevarat buna se obtine combinand bucati de cuvinte + numere+ semne.  Exemplu “george24feb+!_”

Siteul hotswingers.ro va afiseaza in prima pagina dupa login (daca aveti profilul activ) ultimele 500 de conexiuni care s-au efectuat pe contul dvs. E recomandabil sa va uitati un pic la fiecare login (in prima pagina, faceti scroll in jos) , la IP-urile care s-au logat pe profilul dvs. Daca observati ceva suspect, contactati de urgenta un admin.

Nu descarcati programe, chestii “dragutze” , sau tot felul de glumite de pe mess sau de pe siteuri necunoscute. In multe cazuri, in spatele animatiei simpatice se afla un cal troian care ii va permite celui care a trimis fisierul sa va acceseze calculatorul si sa vada ce faceti pe calculator (eventual sa va copieze pozele, fisierele din calculator.. sa va vada parolele, etc).

Nu sharuiti tot discul C (pe windows) in programe de genul DC++., StrongDC, etc. Daca aveti arhiva activata in yahoo messenger, practic oricine poate vedea ce ati discutat.

Aveti grija cu cine vorbiti pe mess. Exista persoane care isi creaza id-uri foooarte asemanatoare cu ale prietenilor (o singura litera diferenta) si pe baza neatentiei, obtin increderea dvs, va pot cere poze , filme personale, sau alte informatii sensibile.

Aveti grija ce afisati pe webcam si catre cine. Sunt o multime de obsedati in lumea asta. Si cred ca numarul de persoane frustrate, il depaseste pe cel al obsedatilor. In Romania functioneaza f bine proverbul “Mai bine sa moara si capra vecinului”. Sunt o multime de persoane rau intentionate. Mai bine sa previi decat sa vindeci.

Sper ca am discutat despre majoritatea riscurilor, daca mi-a scapat vreunul, va rog sa-mi sesizati, si voi actualiza acest articol.

Va multumesc pentru atentie.

Prevenit inseamna Pregatit.

18 Responses to “Cum ne protejam contul pe site si ID-ul de mess.”

  1. Ex|s][3Nz_A.K.A_cuplulcluj Says:
    avatar

    Foarte bune ponturi pt.cine nu stie.. ar mai fi de retinut ca pe messenger/msn sa nu folositi parola idem ca pe hotswingers,iar o schimbare de parola periodica este bine venita macar odata pe luna,iar parola sa nu fie chiar simpla de exemplu |Ex|st3nz| sau D|stracti3 e bine daca folositi in parola cifre sau orice altceva care abate de u parola simpla de ex cuplulcluj sau swingcuplu etc.. Iar treaba cu afisarea IP urilor de pe care te conectezi de obicei..e super ideea .Mai este si o obtiune celor care folosesc net-caffeuri ..sa stearga dupa deconectare istoricul din browser astfel urmatorul care se pune la acel pc. nu mai stie ce siteuri ai accesat inainte. Treaba cu messengerul e simpla..nu adaugati persoane careia nu ati dat voi acel id..noi de obicei le dam ignore din prima..dupa cum stiti..sunt siteuri de pe care va ia avantarul/id ul cand sunteti on line..sau pe invizibil


  2. admin Says:
    avatar

    Foarte bine punctat. As vrea totusi sa atrag atentia, ca stergerea cache-ului in browser nu va ajuta daca pe calculatorul ala e instalat un keylogger (aplicatie care salveaza tot ce se tasteaza si trimite dupa aia celui care a instalat-o)


  3. fermecatul Says:
    avatar

    Intrebare-a ce se pune admin este urmatoarea, ce te faci cu “prieteni”?care totusi ii cunosti si le ard de glume?de ceilalti cel putin avem grija sa nu-i acceptam in lista de mess…


  4. bogdanbh Says:
    avatar

    Ideea este cea mai importanta : trebuie sa avem grija cu cine si ce vorbim . Daca noi nu ne protejam , atunci cine sa o faca?
    Am partit-o si eu de citeva ori . Dar asa sintem noi . Nu ne invatam minte decit dupa ce o patim . Foarte bune sfaturile

    @Bogdanbh : Ti-am mai spus mai de mult sa nu pui comentariu peste comentariu la acelasi articol. Ti-am editat si de data asta, dar data viitoare iti sterg AMBELE comentarii! Laurentiu.


  5. damecupopi Says:
    avatar

    Evitati programele gen Yahoo Invisible Checker, Buddy Spy samd. In general sunt inefective si singurul rezultat pe care il obtineti este ca id-urile si avatarurile prietenilor vostri sau chiar ale dumneavoastra ajung intr-o baza de date publica de unde pot fi accesate de oricine, prieten sau neprieten. Exista metode mult mai simple si eficiente de verificat daca cineva e invizibil sau online dar… daca cineva e invizibil pentru voi inseamna ca are motive intemeiate…pana la urma dragoste cu sila nu se poate. Pupe! 😉


  6. damian Says:
    avatar

    Sper, ca majoritatea vor citi recomandarile facute si vor aplica in consecinta.
    Un sistem bine intretinut si ingrijit va da maximum de performanta.


  7. mara_la_mare Says:
    avatar

    Un calculator sigur este un calculator scos din priza 🙂 Nici un sistem de operare nu este perfect, are gauri de securitate care pot fi exploatate. Acelasi lucru se poate spune si despre browserele web, sau despre orice alta aplicatie pe care o folositi. E suficienta o astfel de gaura de securitate si s-a dus toata protectia, chiar daca folositi un antivirus bun. Foarte multi folosesc un windows instalat de vreun vecin “specialist”, cu automatic update pe off, de multe ori chiar si cu firewallul pe off. Daca aveti windows autentic este de preferat sa aveti automatic update on.
    Foarte multi useri fac greseala sa pastreze in partitia sistem (C) date importante, iar in cazul in care crapa sistemul de operare, sa fie nevoie de recuperarea datelor. Cel ce recupereaza datele va poate accesa de ex. arhiva de la mess. E bine de stiut ca o mare parte din date pot fi recuperate chiar daca s-a formatat partitia C sau tot hardul, sau s-a reinstalat sistemul de operare.
    Nimeni nu este protejat 100%, dar daca respectati normele elementare de protectie, riscurile sunt minime.


  8. joker2007 Says:
    avatar

    Sunt de acord cu mara,nici un sistem din lume nu e 100% sigur.Eu incerc sa nu ajung la astfel de situatii prin selectia persoanelor cu care vorbesc si aici ma bazez pe fler si cateodata mai imi asum si mici riscuri.Altfel consider ca nu putem sa ajungem la nici o discutie serioasa daca facem niste tipare si ne tinem dupa ele.


  9. admin Says:
    avatar

    Nimic nu e sigur in lumea asta, poate doar moartea si taxele. De aceea, va rog sa va marginiti la sfaturi pentru protectia conturilor. Daca chiar vreti sa fim carcotasi, nici macar un calculator scos din priza nu e bun, poate sa-ti cada de pe masa pe picior ;))

    Deci, autoupdate on pe windows e frectie la piciorul de lemn daca folosesti remember pass, si orice prieten care pune mana pe calculator e capabil sa-ti intre in cont si sa faca stricaciuni. Sau daca nu iti scanezi periodic calculatorul pentru keyloggere.

    Intre windows si linux sau mac, eu sugerez cu caldura linux sau mac. E drept ca trebuie sa pui creierul la munca si asta poate sa fie dureros, dar rezultatele sunt net superioare 😉


  10. damian Says:
    avatar

    Da, intradevar recomand OS X Leopard x86 pentru mac intel dar si ptr o gama larga de PC-uri. Prietenos si safe datorita kernel-ului UNIX.
    Linux, Solaris 10, SCO Unix, HP UX, IRIX sunt OS-uri doar ptr profesionisti.
    Peste 80 % din piata este dominata de bullshit Windowze…Death Billy Boy !


  11. marian21 Says:
    avatar

    Depinde cat de mult ne expunem… de multe ori o intalnire e mult mai concludenta insa drept este ca inainte de acea intalnire trebuie sa ne facem o minima imagine asupra celor cu care urmeaza sa ne intalnim.


  12. livium Says:
    avatar

    da admin ,dureros, doar daca iti cade pc-ul pe picior , atentie , de pe masa. cat despre siguranta , va inselati amandoi. lap top-ul este scos din priza si functioneaza totusi conecsiunea wireless si nu poate sa cada asa usor de pe masa.asta apropo de carcoteala.iar cel pe care admin il numeste atat de generos “prieten ” stim cu totii ce este


  13. cherry Says:
    avatar

    In orasul meu un cuplu a dat pc-ul la reparat. Nefericitii l-au dat de acasa…aveau poze cu ei f.explicite, filmulete,etc. Erau swingeri si basca mai faceau schimb de material video cu prieteni de-ai lor din alte tari… Tipa era directoare la scola generala la care invata fiul meu, o doamna f.prezentabila si serioasa in ce facea dar toata treaba asta i-a adus necazuri f. mari. Filmele au ajuns pe ODC, copii de la scoala le-au vazut, apoi s-a scris in ziar, apoi la tv. A costat-o job-ul, a ajuns o paria aratata cu degetul pe strada, exclus sa mai lucreze in invatamant in tara asta 🙁 Si eu am vazut filmele, mie mi-au placut si mi-a parut rau de ei…ok, ca o rautate, singurul lucru care nu mi-a placut a fost ca ea era foarte…hairy, modelul anilor 70 🙂


  14. bancposta Says:
    avatar

    conform Realitatea respectiva profesoara a revenit in invatamint!la un colegiu tehnic din respectivul oras!a fost intradevar o mare magarie ce i s-a intimplat si daca as fi in locul ei i-as da in judecata pe toti care au profitAt de respectivele materiale care aveau un caracter cit se poate de personal si nu aveau nici o legatura cu slujba si functia respectivei profesoare!nu mai vorbim de faptul ca a fost vorba de un furt!cit despre aratatul cu degetul pe strada ,da-mi voie sa ma indoiesc,nu zic ba probabil ca elevii o “discuta” dar adultii m-ar mira sa mai fie interesati de o poveste veche de 2-3 ani!


  15. damian Says:
    avatar

    Pai, nu te supara dar in cazul de fata, sunt prosti cu strigaturi !
    Le punea pe un CD/DVD sau stick nu le tinea pe hard….


  16. cherry Says:
    avatar

    Ma bucur sa aud vesti bune despre ea. Eu cred ca doar copii au uitat, ei au alte preocupari, adultii inca ii pomenesc facand trimitere la cazul cu pricina in anumite contexte. Da, este o magarie dar stii cum e…”shit is happend”. Stiu multa lume care tin materiale erotice pe hard si plus de asta sunt programe de recuperari…. Atunci nu stiam cuplul dar acum ii stiu si mereu imi amintesc “circul” cand ii vad pe strada. Dansa este profesoara de franceza…dar ma rog, chiar si la colegiul tehnic se fac limbi straine.


  17. bancposta Says:
    avatar

    scuza-ma,dar cine crezi tu ca este interesat in mod deosebit de viata erotica a unui “nimeni” gen respectiva profesoara?parerea mea nimeni in mod deosebit si nu vad “hakerul”care-ti “hakuieste” computerul pt a face rost de “filmarea” de 2 lei pe care o poti realiza ca amator !ca sa nu mai vorbesc de timpul pierdut cu un program de “recuperare date”!protectia se rezuma la a nu face timpenii de genul postare din gresala pe dc+,desi fie vorba intre noi oamenii “seriosi” nu stau pe “odc” sau sa mergi cu calculatorul la un service avind respectivele filmulete pe hard!
    nu vad ce nu ar fi putut uita adultii!e vorba de o femeie care facea sex cu SOTUL!mai greu pot uita elevii de liceu o expresie de genul”proffac cu profa care s-a filmat in timp ce si-o tragea”


  18. cherry Says:
    avatar

    Bine, vorbim aici de un oras mic, vorbim de o directoare la cea mai buna scoala generala din oras (o persoana publica deci, responsabila de sute de minori),etc. Si…nu ai crede, sunt foarte multi care i-si dau tot pc-ul la sharing pe ODC, inclusiv messu’, din ignoranta, sau pur si simplu din neatentie. Sotzul meu zilnic avertizeaza pe cativa si se amuza ce au unii sau altii pe calculator. Nu e asa greu sa recuperezi date, e vorba de un program si de timpul cat ala isi face treaba… Pe mine nu ma intereseaza ce fac altii, nici pe tine nu te intereseaza (vad ca) dar sunt convinsa ca sunt destui pe care-i intereseaza f. mult …asa a fost si asa va fi cat e lumea si pamantul.
    Ma rog, nu au sens polemicile astea… ideea ce-am vrut sa o etalez aici a fost ca acel cuplu “a muscat-o” prin …virtual, se poate spune prin neprotejarea identitatii lor.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.