Ce este orgasmul?

Posted by pisicoasa on Friday Feb 19, 2010 Under Diverse

Practic am tot auzit aceasta intrebare fie in randul prietenilor sau prietenelor care se intrebau acest lucru in momentul in care , la fel ca noi altii din dorinta de a fi cool, ne laudam cu experienta noastra sexuala .

Nu este un raspuns usor de dat, pentru ca in general femeile se duc la doctor si intreaba ” – domnule doctor eu de ce nu am orgasm?”  si doctorul ii raspunde nonsalant ” – draga mea du-te linistita acasa si petreceti mai mult timp in pat alaturi de partenerul tau si il vei afla singura!”

Din punct de vedere medical, orgasmul a fost privit ca o senzatie, ca acea manifestare din timpul actului sexual manifestata prin accelerarea pulsului, schimbarea temperaturii corpului, schimbari hormonale, schimbari ale sensibilitatii, contractii sexuale, ejacularea feminina si masculina etc.

Din punct de vedere stiintific, in afara de atractia universala intre corpuri nu s-a putut da o definitie a orgasmului lasandu-ne suspendati undeva in aer.

Freud , celebru datorita faptului ca la fel ca orice barbat si-a pus si el intrebarea care o fi diferenta intre orgasmul vaginal si cel clitorian, a incercat sa faca putina lumina in legatura cu ceea ce inseamna domnule pana la urma orgasmul. Pentru el, orgasmul vaginal era dovada sanatatii psihologice in timp ce orgasmul clitorian nu era altceva decat un semn al dezvoltarii psihosociale intarziate.

Practic dupa Freud, un orgasm bun vine dupa o penetrare vaginala , in timp ce unul rau , apare ca urmare a stimularii clitoriene.

Doi cercetatori ai Universitatii McGill din U.S.A au dezvoltat ideea precum ca orgasmul ar curpinde 3 elemente strans legate intre ele :

1. Senzorial : se refera la transformarile corpului cand se atinge placerea, sub forma tensiunii musculare, senzatiei de caldura, relaxarea, presiunii sangvina, ritmul inimii

2. Evaluativ : modul in care experimentam si analizam ceea ce se intampla cu corpul nostru

3. Afectiv : se refera la raspunsul afectiv pe care il simtim in timpul si dupa aparitia orgasmului, practic daca ne simtim mai apropiati sau dimpotriva mai indepartati de partenerul nostru.

Intrebarea mea este : ce inseamna pentru voi orgasmul ? si cum stiti ca partenerul vostru atinge orgasmul fara a se preface ??

Pisicoasa curioasa

25 Responses to “Ce este orgasmul?”

  1. IoRe_ex_AMA09 Says:
    avatar

    Orgasmul pentru barbati , este momentul in care 5% se intorc pe partea cealalta si adorm , 5% isi aprind o tigara , 5% se duc la baie , iar restul de 85% se intorc acasa. 🙂


  2. McLeons Says:
    avatar

    Personal am 2 tipuri de orgasm,fizic si psihic…Cel fizic,normal,este cand ejaculez;cel psihic este cand simt orgasmul partenerei.Pot avea doar orgasm fizic dar in cazul acesta simt ca “lipseste” ceva,raman incarcat psihic…sau pot avea doar orgasm psihic,care-i mai placut decat cel fizic,dar tot nu pot spune ca e perfect..cel mai sublim,exploziv si extraordinar moment este cand le am pe ambele in acelasi timp si de aceea de foarte multe ori ma controlez ca sa temin odata cu claudia.Spun ca ma controlez deoarece ma “topesc” efectiv sunetele,gesturile,respiratia,mirosul,gustul claudiei in acele momente.. 🙂
    In ceea ce priveste veracitatea orgasmului..in cazul claudiei nu se poate pune problema,ne cunoastem prea bine unul pe celalalt pt a nu ne da seama daca am juca teatru.In cazul partenerilor sw,bineinteles ca o pot face cu usurinta kiar daca ne-am mai vazut de 1-2-3x,nu ai cum cunoaste pe cineva din cateva intalniri(si aici ma refer strict sexual).Dar eu prefer un refuz categoric si spus in fata decat sa ma accepte si sa joace teatru..n-as intelege asta..pt ce ar accepta sa ne vedem daca nu se simte atrasa de mine si ar fi nevoita sa mimeze orgasmul?Sw facem din si pt placere,nu din obligatie sau din rusinea de a refuza.


  3. joker2007 Says:
    avatar

    Sunt de acord cu leul referitor la prima parte si anume ca exista 2 tipuri de orgasm, cel fizic si cel pshihic(sau mental cum l-am numit eu).Cel pshihic e mai important si ptr mine din aceleasi considerente si cred ca daca toti barbatii si-ar dori asta femeile ar sta tot timpul desfacute.
    Ai intrebat daca ne putem da seama cand e mimat orgasmul si cand nu. Eu zic ca ne putem da seama daca atunci cand facem sex privim si simtim femeia.Acum depinde cat de bun interpret esti la ceea ce vezi si simti, si atunci nu o sa mai poti fi pacalit.


  4. cherry Says:
    avatar

    Din punctul meu de vedere orgasmul inseamna cateva momente foarte efemere de placere fizica intensa care ma fac sa ma detasez de propria-mi persoana intr-o alta dimensiune… nu aud, nu vad, nu conteaza nimic altceva… sper sa nu raman agatata in domensiunea aceea 🙂


  5. buburuzii Says:
    avatar

    mai noi nu stim ce e orgasmul asta dar stim ca e a naibii de bine sa il ai.si de preferintza cat mai multe in cascada 😛 asta din punctul de vedere a lui Viky, din punctul meu de vedere, fiind prea scurt la barbati si imposibil sa fie multiplu si/sau duplu prefer “jocul” pana la orgasm sa fie cat mai lung posibil. Facand o paranteza, multe femei au tendita de a eticheta anumiti barbati ca fiind porci…….Nu sunt dar as vrea sa fiu, din simplu motiv ca, din tot regnul, masculul de porc are orgasmul cel mai lung 30-40 de minute asa ca………..:P


  6. buburuzii Says:
    avatar

    Si apropo de orgasmul multiplu , cand Dumnezeu a facut lumea i-a chemat la El pe Adam si Eva spunandu-le ca are 2 cadouri pentru ei.
    Primul, urinatul din picioare, la care Adam a sarit ca ars in sus ca il vrea el , nici nu se discuta doar din coasta lui e facuta Eva si al lui trebuie sa fie acest cadou extraordinar. Ok a zis Dumnezeu atunci al doilea cadou, orgasmul multiplu…….ramane Evei
    🙁 proasta alegere


  7. marian21 Says:
    avatar

    Dupa pererea mea orgasmul este placerea maxima pe care o poti atinge in urma unui act sexual, pe care il cauti in primele experiente sexuale si odata ce l-ai trait incerci sa il obtii cat mai des.


  8. McLeons Says:
    avatar

    Mie-mi spui aline?!..cunosc “fenomenul”..claudia numai de la al 2lea,al 3lea cica incepe sa se simta bine… 😛


  9. buburuzii Says:
    avatar

    si cica femeile sunt dezavantajate in lumea asta …hmmmmmm


  10. joker2007 Says:
    avatar

    Sunt diferite modurile in care se manifesta femeile la orgasm. Si asta mi se pare o placere deosebita ptr barbat sa vada femeia cum traieste orgasmul.


  11. caiidemare Says:
    avatar

    la mine cel mai puternic este orgasmul financiar::))))) cand vad ca am clienti din belsug si mai stau si la rand ma apuca asa un tremurat placut de zici ca ,,,,,,,[e o gluma]


  12. joker2007 Says:
    avatar

    Vreau sa spun ca am intalnit la un moment dat o tipa care se manifesta altfel cand avea orgasm,te lovea,te zgaria, te musca,trebuia neaparat imobilizata cca. 1 min. ca altfel te trezeai si zgariat si batutt.A trecut cineva printr-o experienta asemanatoare ?


  13. weweroy Says:
    avatar

    Zice el: nu prea ma chinui sa aflu ce-i orgasmul, dar cu siguranta nu este mai importanta ejacularea comparativ cu tot ce o face sa apara aceasta. Adica pt mine ca si barbat nu ma incanta neaparat sa “termin” ci mai degraba cum ajung sa “termin”
    Reverentios, salut pe toata lumea
    Zice ea: ea vrea sa termine.


  14. pisicoasa Says:
    avatar

    joker2007 tata da unde ai gasit-o?? ti-a luat mult sa o cauti pana sa o gasesti?? 🙂


  15. fermecatul Says:
    avatar

    Orgasmul=incununarea actului sexual dintre 2 persoane poate fi simultan sau individual.Uneori mimat alteori trait,iar parerea unei bune prietene pe care am intrebat-o mia raspuns in felul urmator, orgasmul = un resort care se destinde!Ce as putea intelege eu………ma voi gindi la spusele ei mai toata ziua…
    Cu respect Fermecatul


  16. bogdanbh Says:
    avatar

    Orgasmul este acea stare superba pe care o simti in timpul si la sfirsitul actului sexual
    E important ca in timpul unui act sexual sa aibe amindoi orgasm . Deodata sau nu .
    Eu am intilnit tipe care se manifestau diferit ” unele tipau , altele traiau orgasmul in liniste , altele te loveau , etc”


  17. cherry Says:
    avatar

    Sper sa nu iesiti prea multi batuti si zgariati dupa un orgasm 🙂 Deja orgasmu` asta a ajuns de seamana cu violenta intruchipata dupa unele descrieri 🙂 Da-l dreacu de orgasm… vine si el daca-i treaba facuta cu simtire. Stiti vorba cee “dac-o freci cu voiosie imposibil sa nu-ti vie” 🙂


  18. joker2007 Says:
    avatar

    Da baggio,am citit ,si se aseamana dar eu pe langa ce ai scris tu era sa fiu si batut.Ce zici de asta ?


  19. marian21 Says:
    avatar

    Ce sa zic Joker…probabil partenerei tale ii placea si bdsm…la asta nu te-ai gandit? Sau poate ai terminat tu prea repede…:)


  20. joker2007 Says:
    avatar

    Marian21 daca era sa termin prea repede cred ca ma strangea de gat.iar la bdsm nu m-am gandit,acum oricum nu mai am cum sa aflu, cine stie ce o mai face.


  21. cplu40vest Says:
    avatar

    poate stransul de gat era un semn.ca poate s a saturat de tine si ca ar vrea sa te sugrume pe bune.doar ca nu are atata putere


  22. caiidemare Says:
    avatar

    ufff,,merci ca m-ati lamurit amu,,si eu care credeam ca duduia me dupa cele 2 minute de prestatie feroce ca au armasar pur sange ce is dadea ochisorii peste cap si ma strangea de grumaz erau de placere intensa,,,ahaaaa deci ea avea atunci ganduri morbide,,,,ia sa anulez eu asigurarea de viata ce cine stie ce ideii ii mai vin,,,sau macar sa introduc o clauza in testament 🙂


  23. cplu40vest Says:
    avatar

    data viitoare incearca sa fii atent .daca te strange cu o mana e din dragoste(dar nu de mircea radu).daca e cu ambele maine sa ai un semn de intrebare.daca pe langa tine mai vezi vre o foarfeca un cutit sau o tigaie atunci sigur trebuie sa schimbi testamentul.


  24. joker2007 Says:
    avatar

    Important e ca doamnele sa se simta bine,noi suntem ca bondarii dupa ce isi lasa samanta in matca albinelor,sunt ucisi.


  25. caiidemare Says:
    avatar

    las bree ca saracutul de mine port mereu un fes pe chelie deoarece lumea zice ca am tatuat pe chelie,,,TEFAL…ei nu stiu ca e urma de la tigaia pe care mi-a traso sotia in cap


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.