Prostul meu

Posted by buburuzii on Thursday Feb 18, 2010 Under Amuzament

Din cauza nationalismului latent care, intr-o doza mai concentrata sau mai diluata, zace in fiecare dintre noi, suntem cu totii de acord ca poporul roman e un popor inteligent, inventiv, muncitor si intuitiv ( si asta nu o spunem doar noi ci si majoritatea tarilor europene pe care am avut amabilitatea si placerea sa le invadam – cert e ca atat muncitorul roman cat si infractorul roman, in orice colt al lumii, isi fac treaba perfect si onorabil in bransa in care activeaza). Dar deschizand banalul televizor si jongland putin printre emisiuni – de la emisiuni politice, unde vedem ca suntem reprezentati in primarii de oameni care citesc “almanahe” si in Parlamentul Europei de bambooisti plini de “succesuri”, la emisiuni de sport, unde primul cioban al tarii isi cheama proprii cotizanti si platitori de abonamente zdrente si hahalele pentru ca nu il mai doresc in Ghencea, de la emisiuni de “divertisment”, tip Acces di(n)rect, Mamaruta, DD direct etc,etc, unde aflam care fufa de Dorobanti e mai la moda si cu cine s-a certat in ultimele zile, sau ce a mancat Nikita la cina si nu a impartit cu Ciumac, pana la emisiuni de stiri, unde vezi 5 amarati la -10 grade reparand gropile unui drum european incalzind asfaltul cu butelia de aragaz – ne dam seama si suntem obligati sa recunoastem evidentul : si prostia e avutie nationala !

Presupun ca majoritatea dintre voi isi amintesc celebrele reclame la Unirea, cu mult indragitul Dorel, devenit la un moment dat un mic brand de tara.Plecand de la premisa ca fiecare dintre noi a avut de a face cu unul sau mai multi Dorei, sau inca mai are, ca doar nu degeaba C. Negruzzi a folosit ca motto, in nuvela Alexandru Lapusneanul, celebra expresie “Prosti, dar multi”, as vrea sa va propun un mic concurs. Ideea concursului am luat-o dintr-un joc de societate nascut in Belgia/Olanda si care prinde tot mai mult, in ultimul timp, si in celelalte tari europene. Principiul jocului e simplu : 4-5 familii organizeaza o seara mai speciala, o cina festiva sau o iesire intr-un weekend undeva(la munte de exemplu), si fiecare dintre ei trebuie sa aduca, ca si invitat al lor, cea mai imbecila, tembela sau cretina  persoana care o cunosc. Isi stabilesc si o miza a jocului, caci orice joc fara o miza parca nu e asa interesant.Castiga familia a carui invitat e cel mai dang/dang, cel mai prostanac dintre toti ceilalti. Stiu ce mi se va spune ca e un joc sadic, ca nu e bine sa razi de astfel de persoane, dar hai sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca  oricine vede o persoana mai “nepregatita” ( sa fiu elegant si sa nu spun proasta) sau mai slaba, sau mai cracanata, sau mai urata ca si el insusi are o crestere brusca de miocard ( adica ii creste inimoara in piept). Eu unul recunosc ca am nevoie de astfel de persoane in viata mea, si cu precadere in momentele mai dificile, cand oricat de greu mi-ar fii privind astfel de persoane am un salt important de moral, imi zic “Lasa, e bine, uite putea fii muuult mai rau”.

Asa ca astept comentariile voastre, despre Doreii din viatza voastra, explicand si pataniile  lor, chestii iesite din comun care le-au facut, prostiile monumentale care le-au facut, orice prin care sa convingeti cititorii ca Dorelul vostru merita sa castige. Ca sa avem si noi o miza ca si in respectivul joc, il voi premia eu pe cel care ii convinge pe ceilalti ca Dorelul lui e “cel mai cel” cu 5 000 de puncte. Concursul il facem pe durata a doua saptamani, cand voi bloca comentariile pe aceasta pagina si voi deschide un vot (pool), unde cititorii sa voteze care poveste e cea care merita premiata.

13 Responses to “Prostul meu”

  1. hamti Says:
    avatar

    Despre “jocul de societate” amintit in post s-a facut si un film…daca bine tin minte unul francez…nu imi amintesc titlul, dar ideea era cu invitatul “surpriza”…era o comedie tipic franceza…


  2. joker2007 Says:
    avatar

    Cand eram pustan aveam in cartier un tip pe care il poreclisem “Caca”.Era atat de prostanac si credul ca ii faceam tot felul de farse.Ce-a mai tare a fost si cea de la care i-a ramas porecla de “Caca”, adica ii dadeam excremente de caini,pisici,chiar si de om si-l pacaleam ca sunt bomboane sau ciocolata.Cand i-a mai aparut un fratior am facut si cu el acelas lucru si el s-a dovedit a fi la fel de prostanac, devenind “Caca jr.”. De atunci in cartier le-a ramas porecla de “Familia Caca”.


  3. pisicoasa Says:
    avatar

    eu una nu sunt de acord din 2 motive :
    1. nu este frumos sa razi de cineva care este mai putin “dotat” la mansarda
    2. mai nou, toate persoanele care se simt lezate, apeleaza la ziare sau la televiziuni si ar degenera acest simplu joc intr-un caz ce poate lua alta intorsatura decat ce a unui joc nevinovat intre prieteni


  4. IoRe_ex_AMA09 Says:
    avatar

    Batjocorirea unor oameni cu intelect scazut , arata o lipsa de sentimente . Compasiunea este un sentiment , nu un defect . Oare nu sentimentele , fac diferenta intre noi si animale? Ca si copil , ar fi , poate , explicabil , dar ca adult , umilirea celor “slabi de inger” , este total deplasat.


  5. mara_la_mare Says:
    avatar

    Cu prostu’ nescolarizat te lupti putin si ai scapat, dar duci o munca colosala cu prostu’ care are scoala.
    Pe aia nescolarizati ii compatimesc, cu aia cu scoala ma lupt zilnic, ca nu am ce sa fac.
    Vazand la TV pe unul din candidatii la presedentie topaind si sarbatorind victoria pe baza unor sondaje facute la comanda, am stat si m-am gandit in sinea mea: “Ma, asta-i atat de prost?” Si atunci, am dedus in prostia mea, ca sunt mai destept decat el, posibilul presedinte 🙂 . Normal ca a crescut inima in mine in momentul in care am vazut unul scolit mai … putin capabil. Bine ca nu doare prostia, ca ar fi jale mare…


  6. Anybody Says:
    avatar

    Off, off. Avem o mare problema, cel putin in cazul romanilor. Pe langa faptul ca unii dintre noi sunt prosti, se mai si lauda cu asta 🙂
    Vreau sa cred ca nu este nevoie sa ai nu stiu cate facultati sa iti dai seama ca esti prost. E trist totusi, ca spunem ca suntem inteligenti si defapt, suntem “dâng-dâng” (cum zicea Alin).
    As tasta o povestire, dar am o retinere vis-a-vis de reactiile unor persoane de aici. Poate ma razgandesc.
    Laurentiu.


  7. joker2007 Says:
    avatar

    Posteaz-o , e normal sa fie o reactie din partea celor de pe blog, ca e pro sau contra.
    Eu aceasta postare a lui alin am luat-o ca o gluma si o tratez ca atare.Vad ca nimeni nu are curaj sa povesteasca o intamplare de acest gen din viata lui.Sa nu fi avut,nu cred,dar iar ne ascundem in spatele cuvintelor si nu au curajul sa scrie si despre asa ceva.


  8. marian21 Says:
    avatar

    Normal ca nu e frumos sa razi de cei mai putin “dotati”:), si nici eu nu am acest obicei, insa daca nu ar fi acestia, viata noastra ar fi prea monotona. Trebuie facuta diferenta intre a rade de prostia unora care si-o etaleaza sau a rade de cei mai putin “dotati”.


  9. buburuzii Says:
    avatar

    merci mariane ai spus-o mai bine decat as fi reusit eu, am scris-o si in post dar vad ca nimeni nu a citit ……….hai sa nu fim ipocriti…sa ridice 2 dejte sus acela care vazand o idiotenie comisa de cineva nu a ras sau nu s-a amuzat si in schimb la compatimit pe saracul dang/dang


  10. buburuzii Says:
    avatar

    si vazand ca nu aveti curajul, am sa va povestesc eu una despre Dorelul din viatza mea, si care culmea chiar Dorel se numeste.Acum 4-5 ani, inainte sa fac o schimbare radicala de profesie, colaboram/munceam impreuna cu nasul nostru de cununie intr-o firma de constructii, care se ocupa in deosebi de acoperisuri.El trebuia sa faca rost de lucrari si bani si eu sa am grija de muncitori si sa ma asigur ca lucrarile erau facute cum trebuie si la timp.Ca in orice firma de constructie aveam si noi nevoie de 2-3 persoane strict pentru munca mai dura, mai bruta/fizica si intr-o zi am gasit un baiat la vre-o 21 de ani, ajung numai el stie cum prin Italia, prin cineva care ii promisese de munca, ii luase si bani si dupa il lasase in mijlocul drumului(ca doar na….astia suntem noi romanii), i-am gasit unde sa stea si l-am angajat la noi. 1 ca faceam o fapta buna ajutand pe cineva la nevoie si 2 din spusele lui crescuse la munte si a muncit de la 14 ani doar in domeniul tamplariei, asa ca imi putea fi util. Cam la 2 saptamani dupa ce il angajasem la noi(unde lucreaza si in ziua de azi), in timp ce puneam primul rand de scanduri cu ceilalti muncitori la un acoperis, i-am dat pistolul de cuie in mana sa vina in urma noastra si sa prinda fiecare scandura in 8 cuie.Pentru cine nu stie cum functioneaza un astfel de pistol, pistolul functioneaza pe baza de aer comprimat si are 2 moduri de functionare: 1 ti varful pistolului impins in ceva si apesi pe tragaci sau 2 pentru a lucra mai rapid, ti degetul mereu pe tragaci si doar lovesti varful pistolului de suprafatza unde vrei sa intre cuiul.Pare simplu.La un moment dat il vad pe Dorel ca se plimba pe acoperis cu pistolul in mana si degetul apasat pe tragaci fara sa il foloseasca si il rog ca atunci cand nu il foloseste sa nu tina apasat tragaciul, dintr-un motiv ff simplu : fiind multi pe acelasi acoperis si ocupati cu munca , din greseala poate atinge cu varful un coleg neatent si cuiul de 8 cm pleaca fara sa se uite unde pleaca.Evident el imi explica faptul ca el foloseste astfel de scule de la 14 ani, ca el e atent ca nu trebuie sa ii mai spun etc,etc….dar nu termina bine de spus, caci dupa maxim 5 minute aluneca, calcand pe putin rumegus, si cade pe cotul mainii cu care tinea pistolul, mana i se indoaie si isi atinge cu varful pistolului propriul genunche……evident cuiul a plecat in acel moment.Norocul lui a fost ca a trecut pe langa rotula la 1 cm jumatate, dar intrasera toti cei 8 cm inauntru si a trebuit sa il scot cu un ciocan si un levier in v ca sa il pot duce la spital.
    A stat in concediu medical cam 2 saptamani.La intoarcere, primele zile am incercat sa nu ii dau de facut mai nimic greu, tinand cont ca inca nu putea umbla bine.Si prima zi l-am rugat sa faca putina curatenie in camioane, atat interior cat si exterior si sa faca putina ordine intre scule caci erau toate imprastiate haotic.Zis si facut, pune Dorel sculele in ordine si dupa se apuca cu un furtun si o carpa sa spele mashinile, doar ca, vazand el praful de pe bord s-a gandit ca putina apa nu i-ar strica bordului, cd-playerului, torpedoului….ca doar apa e sfanta si spala orice. Seara la 17 cand sa ne intoarcem spre casa, caci ne aflam cam la 80 de km de casa, cand ma urc la volan vad ca totul straluceste de curatenie…..dar parca prea stralucea.Dau drumul aerului conditionat, sa se racoreasca in masina, si din gaurile respective iese un fel de mocirla, incerc sa pornesc muzica si……nimic.Il intreb ce s-a intamplat si imi zice ca a dat cu putina apa ca era prea mult praf.Acum sincer nu stiam ce sa fac, sa rad, sa plang sau sa il trimit acasa cu trenul/autobuzul.
    Nu merita caci el saracul a fost bine intentionat,oarecum, dar daca tot mi-a innecat artistii i-am dat de ales: ori canta el pana acasa, ori vine cu trenul sau autobuzul.Chiar daca m-a zgariat pe cerebel acelasi “Eu mi-s pui de morosan” 1 ore jumatate pana acasa, cantata de o voce mai mult decat afoana……a meritat.De atunci nu a mai spalat praful de pe cd-playere cu apa si a invatat ca se foloseste doar o carpa uscata 🙂


  11. caiidemare Says:
    avatar

    m-am lasat de sportul asta,de a rade de altii,asta in urma unei povete a unui unchi de al meu,spunea mereu saracul,,,,mai baiete nu mai rade de altu ca asa o sa patesti in viata,,,si a avut dreptate ,ma amuzam pe seama incultilor si la o discutie mai elevata cu persoane sus puse m-am facut de tot c….ul,ma amuzam pe seama celor grasi,eu avand pe atunci 62 kg.si amu am eu 110


  12. Anybody Says:
    avatar

    Draga Alin, am un “Dorel” sau un dâng-dâng pentru tine 🙂 Si povestea incepe asa …
    Acum mai bine de 5 ani, aveam sa cunosc un tanar de 19 ani cu o inaltime de 1,70 metri si cu o greutate de 40kg (nici mai mult, nici mai putin – cantarit in fata mea!) si cu porecla “Frankfurt”. De ce este el mai “dâng-dâng”? Pai sa incepem :
    – Ne povestea cu lux de amanunte cum sa agatam o tipa. Cum? Pai iesi frumos pe strada si vezi un cuplu. Ii tragi dansului 2-3-4 pumni, el o sa cada jos, tipa o sa vada ca tu esti mai “barbat” decat el si o sa vina cu tine. Logic, nu? 🙂
    – Intr-o seara de vara, “gasca” mea de prieteni si cu monsiour Frankfurt. Hi Hi Hi, Ha Ha Ha … ajungem sa il convingem ca noi toti de acolo ne bagam putele in furtunul de la aspirator si ii dam drumu. Senzatii nemaipomenite! Si dupa un scurt timp, il convingem sa o si faca! Hopa sus 4 etaje, ajungem la un prieten ce era singur acasa, mergem pe rand in dormitor, dam drumu la aspirator si furtunul il tinem in palma (evident, se auzeau “ahhhh, auuuu, yessss”). Vine si randul lui! Intra un tip peste el dupa 1 minut … el aspira pe jos! Si incepem si il luam … “pai bine ma Frankfurt, tu iti bati joc de noi? Adica noi te aducem aici sa te simti bine si tu faci curatenie?”. Intr-un final dupa ce il cantarim (noi ziceam ca are 43-45 de kg, dar avea FIX 40), dupa ce il punem sa “faca sex” cu un ursulet de plus vreo 15 minute, il convingem sa isi bage puta in furtunul de la aspirator de fata cu noi! Si incepe show-ul … Eu cu mana pe stecher sa nu cumva sa il scoata careva din priza, isi introduce penisul in furtunul aspiratorului … In secunda doi s-a speriat, dar dupa cateva minute, l-am lamurit si convins sa incerce altceva, si anume sa puna putin mustar in interiorul furtunului (in locul unde isi introducea “dotarea”). Si ii dam drumul la aspirator …si nu s-a speriat, chiar ii place =))
    Au fost multe faze … dar le-am cam uitat.
    Ah sa nu uit, s-a dus si i-a povestit mamei lui ceea ce i s-a intamplat si ca tare misto a fost! Da, si 1 luna nu l-a vazut nimeni la fata =))
    Laurentiu 🙂


  13. cherry Says:
    avatar

    @caiidemare
    Esti un adevarat domn prin ce-ai scris mai sus. Filozofia de viata a bunicului tau este intr-adevar una de milioane. Uneori mi-e ciuda pe mine ca ma scap si trantesc o remarca rautacioasa privitor la cutare persoana…. de fapt remarca rautacioasa ce-o fac pe mine ma murdareste doar, arata partea mea urata, lipsa mea de toleranta si bun simt 🙁 .
    Nu e chiar la subiect -pentru ca nu pot numi proasta persoana in cauza(nici macar cu “), dar pe la 22 de ani am avut o prietena care era foarte inhibata in a cunoaste oameni sau a socializa. O duceam dupa mine prin discoteci, pe la chefuri si ii prezentam baieti faini (cu unu dintre ei s-a si maritat), desi avea 22 de ani nu se indura sa scape de virginitate…da sex oral accepta sa i se faca. Am incercat sa o inteleg, din punctul meu de vedere sexul oral tot sex se numeste… daca tot ai ajuns la stadiul acela de intimitate, de schimb de fluide…. Ma rog, asta mi-a ramas ca o ciudatenie pentru mine, desi au trecut atatia ani tot o ciudatenie mi se pare.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.