Be my Valentine!

Posted by pisicoasa on Friday Feb 13, 2015 Under Important

Sarbatoarea iubirii sau Saint Valentine’s Day este o sarbatoare tinuta cu sfintenie de toti indragostitii, de pe intreg Globul Pamantesc!

In Scotia sunt aceleasi obiceiuri atat pentru femeile nemaritate cat si pentru burlaci. In timpul festivalului de Valentine’s Day, la care trebuie sa participle un numar egal de barbati si de femei, fiecare isi scrie numele pe un biletel. Acestea sunt puse ulterior in doua palarii – una pentru barbati si una pentru femei. Fiecare femeie prezenta la festival extrage un biletel cu numele unui barbat si invers. Ulterior, acestia formeaza perechi si schimba cadouri.

In Franta cei necasatoriti se strangeau in doua case aflate fata in fata si isi strigau de la fereastra alesul. Daca barbatul care era strigat nu era cucerit de femeia care il striga, o abandona dar pentru aceasta era aspru pedepsit. In aceeasi zi, fetele care erau abandonate aprindeau un foc si ardeau poza celui pe care l-au ales aducand in acelasi timp injurii la adresa lui.

In Japonia, Ziua Indragostitilor este sarbatorita de doua ori: pe 14 Februarie si pe 14 Martie. Pe 14 Februarie, femeile ofera barbatilor ciocolata neagra si, pe 14 Martie, barbatii sunt obligati sa le intoarca favorul, oferindu-le ciocolata alba. Din acest motiv ziua de 14 Martie mai este numita si “Ziua Alba”.

In Marea Britanie, in ajun de Valentine’s femeile singure pun sub perna cinci frunze de dafin, una la fiecare colt al pernei si una in centru. Conform acestui obicei femeile care fac asta isi vor visa alesul inimii. Acest obicei de Ziua Indragostitilor dateaza din anii 1700 si nu este practicat la scara larga insa femeile de moda veche inca isi pun foi de dafin sub perna sperand sa isi viseze viitorul sot.

In Finlanda si Estonia, Valentine’s Day este mai mult o sarbatoare a prieteniei decat a indragostitilor. Pe 14 februarie doar prietenii fac schimb de cadouri insa e in acelasi timp si o zi in care se oficiaza multe casatorii.

In Danemarca, barbatii scriu scrisori de dragoste pe care nu le semneaza decat cu puncte – fiecare punct reprezentand o litera a prenumelui barbatului. Daca doamna care intra in posesia scrisorii ghiceste prenumele expeditorului, este recompensata anul urmator, cu un ou de Paste. O alta traditie a danezilor spune ca in ziua de Valentine’s Day se trimit ghiocei uscati si presati persoanelor dragi.greeting_0635812001202240078_1

In Portugalia,  ziua de Valentine’s Day e similara cu cea din America insa cadourile sunt ceva mai elaborate. In loc de ciocolata si flori, femeile primesc cosuri cu mancare fina, branza, vin si ciocolata iar barbatii primesc un cos ticsit cu sticle de lichior si alcool de cea mai buna calitate.

In Taiwan, Ziua indragostitilor se sarbatoreste de doua ori, pe 14 februarie si in ziua a saptea din luna a saptea, conform unei vechi traditii chinezesti. In aceasta zi barbatii daruiesc iubitelor sau sotiilor trandafiri rosii. In functie de culoare sau numar, trandafirii au anumite semnificatii sau transmit un mesaj special. Un tradafir rosu inseamna “O singura dragoste”, 11 trandafiri semnifica “Aleasa mea” iar 108 trandafiri inseamna “Casatoreste-te cu mine”.

In Romania, ziua de 14 Februarie de Ziua Indragostitilor este respectata si chiar foarte indragita de tinerii indragostiti.
Toti alergam dupa cadouri, flori si mai ales bomboane in forma de inimioara ori animalute din plus cu un mesaj predefinit! Oricare ar fi cadoul pentru persoana iubita, important este sa vina din inima si acel mesaj sa fie mentinut tot timpul anului!

Ce importanta are de unde a aparut aceasta sarbatoare,in ce secol sau in ce tara va aflati? Conteaza atat de mult daca v-ati mai certat in cursul anului? Happy Valentine’s Day tuturor!

Dragostea, dupa parerea mea, trebuie sarbatorita in fiecare zi alaturi de partenerul/ partenera si nu doar o data pe an.

Le dorim tuturor Valentinilor si Valentinelor sa ne traiasca si sa continue sa ne infrumuseteze si indulceasca viata!

A dvs vesnic indragostita,
Pisicoasa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.