Schimbam si noi ceva ?

Posted by buburuzii on Sunday Jan 31, 2010 Under Uncategorized

In urma cu doar cateva decenii, in oricare colt al Siciliei, sotul gelos isi ucidea sotia si amantul daca era inselat sau se simtea inselat.

Erau timpurile celebrului “delict de onoare”, aproape o necesitate pentru a sterge urmele tradarii,reale sau imaginate.Astazi, aceste fapte sunt adanc ingropate intr-un trecut care ne face sa zambim; astazi, chiar si in Sicilia multe cupluri au ales sa isi traiasca propria sexualitate intr-un mod transgresiv, trecand peste limitele si tabuurile impuse de societate.S-a publicat si o carte de sute de pagini despre acest fenomen in Sicilia care se numeste : “Jocurile transgresive ale Doamnelor siciliene”.

Seara si noaptea, scrie in aceasta carte, cu precadere in weekend-uri, cuplurile isi lasa in grija bunicilor, sau a unui baby-sitter, copiii pentru a putea participa la jocuri din ce in ce mai intrigante, pentru a putea proba placeri si emotii care si le-au negat pentru atata vreme. Fac schimb de parteneri, fac sex cu unul sau mai multe cupluri, fac sex cu una sau mai multe persoane singure, merg in cluburi de swing unde se dezlantuie, femeile danseaza pe cub sau palc in mod provocator si fac sex chiar cu necunoscuti, sub privirile tuturor; distrugand astfel mitul masculului omnipotent si al femeii de casa.Si iubesc sa faca sex nu doar cu un alt sau alti barbati ci si cu alte femei, practic descoperindu-si bisexualitatea. Toate acestea cu acordul total (si nu partial cum se mai practica la noi, doar pentru a avea si el o alta femeie 🙂 ) al sotilor, multumiti si satisfacuti vazandu-si femeia in bratele unei alte femei sau barbat.

Oare cine si-ar fi imaginat asa ceva in Sicilia in urma cu cateva decenii ?!

Femeile sunt adevaratele protagoniste ale jocului (sau ar trebui sa fie) , ele decid ce vor sa faca, cand vor sa faca si cu cine vor sa faca . Se rascumpara de atatea secole de prejudecati, de tabuuri ce le-au constrans la o viata traita pe jumatate.Swingul in Sicilia a devenit un fenomen mai larg decat ne-am putut (si-au putut ) vreodata imagina.O realitate exacta a acestui fenomen lipseste datorita discretiei cu care se face, datorita motto-ului de baza pentru ei : “se face dar nu se spune”.

In unul dintre cele mai renumite siteuri de swing din Italia, Sicilia ocupa locul I ca si numar de profile, de cupluri active pe site.Si cred ca ajunge acest fapt pentru a intelege cum trebuie sa ne revedem anumite stereotipuri si convingeri, stereotipuri si tabuuri care au fost depasite de o societate foarte inchisa acum 50 de ani ca si mentalitate, stereotipuri,convingeri si tabuuri care din pacate inca exista in imaginatia colectiva in Romania.

Va multumesc pentru rabdare 🙂

Alin

28 Responses to “Schimbam si noi ceva ?”

  1. buburuzii Says:
    avatar

    Asistand, aseara pe chat, la dizertatia unuia dintre cele mai frumoase cupluri in viata despre inutilitatea si exprimarea greu de inteles (pentru unii) a blogului, am inteles ca trebuie sa fac rapid 2 lucruri.
    1 Sa schimb titlul postului, si precum vedeti m-am conformat
    2 Sa incerc sa fac un rezumat, o adaptare in limba romana moderna : “Am facut aceasta comparatie cu o alta societate cu mentalitati, daca nu mai inchise, cel putin egale cu ale romanilor pentru a putea ridica intrebarea : Oare in romania mai trebuie lucrat asupra emanciparii doamnelor sau asupra ideilor preconcepute, tabuurilor si stereotipurilor din mintea barbatilor care impiedica adevarata libertate a doamnelor ? “


  2. crisssdemi Says:
    avatar

    daca voi adminii v-ati lua dupa noi cei care avem diferite pareri si dupa placul fiecaruia ati tot schimba ceva cred ca nu ar fii tocmai ok puteti sa tineti cont de parerile noastre dar faceti cum stiti voi mai bine ca doar sunteti admini…. parerea mea muah


  3. astir Says:
    avatar

    alin, problema majora si care eu am sesizat-o undeva pe blog (DAR S-A STERS, din motive pe care personal nu le stiu si care facea referire la barbatii din swing) este BARBATUL.Nu de putine ori femeile sunt rezultatul “agresiunii” din cuplul respectiv, acceptan de voie, de nevoie alte femei cu pavaza de BI. Nu vorbesc de acele cupluri pentru care am tot respectul ca isi respecta partenera si care tin cont de dorintele partenerei,insa de regula barbatii dau tonul si barbatii insista in a face swing ..evident cu alta femeie. Chiar iesi vorbind cu un al N-lea cuplu primesc interesanta intrebare “auzi,nu te supara, insa eu ce castig ca tu mi-o tragi pe nevasta-mea”..si exemplele pot continua. Nici unul dintre noi nu cred ca este mai bun sau mai breaz, insa unii dintre noi stiu sa faca diferenta intre EU si EI,EU si EA sau EU si TU. Astept ziua in care o se va vorbi pe mess sau la telefon mai mult cu doamnele, ziua in care la mesaje sau mail-uri va raspunde mai mult doamna din cuplu.Desi este o utopie in zile din Romania, speranta moare ultima.Din pacate noi, romania in special, traim sub corhorta papala si mai trebuie mult sa schimba felul de a percepe totul ..chiar si sexul


  4. buburuzii Says:
    avatar

    astir nu s-a sters absolut nimic din ce s-a pus pe blog,daca te referi la postul cu barbatii singuri, inca exista. In partea de jos a paginii principale gasesti butonul previos entries, dand click apar primele posturi……….o sa incerc sa gasesc o solutie pentru o vizibilitate mai buna.


  5. McLeons Says:
    avatar

    Astir,trebuie skimbat stilul de viata pt asta..se stie ca in casa,femeia trebaluieste mai mult ca un barbat,deci un motiv ar fi timpul liber…dar in principal e atitudinea barbatilor..multi din barbatii singuri(nu stiu procente)dupa 5 cuvinte incep cu “cum o sugi…inghiti tot? ” sau “dai web?..arati ceva? ” e normal ca doamnei sa i se faca lehamite si sa-si lase sotul sa dialogheze..


  6. crisssdemi Says:
    avatar

    subscriu la ce a scris mcleons… ca femeie dintr-un cuplu logic si fara intrebari de genul cat inghiti ,anal ,in ce pozitii sau ca fantezii ai am vorbit cu 2 barbati foarte simtiti ….restul probabil au impresia ca sunt cei mai tari si cum o fac ei nu a mai facut-o nimeni si mai sunt si cei care au impresia ca daca el e treaz la 3 noaptea sunt si eu….si cum lucrez intr-un mediu unde sunt inconjurata de oameni si am si copi in preajma …imi pare rau dar sigur il las doar pe sotul meu sa vorbeasca in numele meu pentru ca raspunzand el la telefon nu isi permite sa devieze..mai sunt destui ca cei 2 seriosi dar ..prefer sa iau legatura cu ei prin sotul meu


  7. Anybody Says:
    avatar

    @Crisssdemi : Sunt intr-o ceata, de nu stiu cum sa ies. Va aprob ca cei mai multi barbati singuri dupa maxim 5 minute intreaba de fanteziile voastre si in maxim 15 minute spun ca o au mare si tare, insa parca mi-a ramas in capusor ca voi nu acceptati barbatii singuri. Sau ii acceptati doar pe cei dau dovada de toate cele?
    Laurentiu.


  8. raza_de_soare Says:
    avatar

    Astir, speri mata ca speri degeaba. Romanica e tara tuturor dudelor mai putin a duduilor la ”carma swingulu”. Impartasesc un mic secret, exista mult prea putini barbati singuri implicati in ”bransa” asta capabili sa urneasca muntii de consevatorism si misoginism.
    Cand vom avea “mare” in loc de munti in jurul nostru si egalitate intre sexe vom fi pamant sau poate reincarnati ca propovaduitori ai castitatii eterne :-))!


  9. crisssdemi Says:
    avatar

    @anybody momentan am tatonat terenul nu am chemat “acceptat mi se pare urat “nici femei nici barbati singuri e o usa care o sa o deschidem cand va fi sau nu cazul dar asta nu inseamna ca nu am stat de vorba si cu si cu ….muah


  10. om_sucit_dedor Says:
    avatar

    subscriu la cele spuse de “raza_de_soare” hehehehhehhe!!!!


  11. cherry Says:
    avatar

    @ astir
    nu este foarte interesant sa fii doamna pe chat, daca esti dintr-un cuplu lumea deja se intreaba “ce-i cu aia mereu singura?”, esti asaltata de barbati singuri, si pentru ca este atipic pe site ca o femeie sa conduca “ostilitatile” sunt perceputa intr-un anume fel…care nu-mi place si nici nu ma defineste ca persoana.
    Asa ca, in ce priveste schimbarea asta de mentaliatate mult dorita, se potriveste proverul: “una hirundo non facit ver” (oricum mai mult de atat nu stiu in latina da v-am impresionat, nu?! )


  12. McLeons Says:
    avatar

    O curiozitate Astir..esti casatorit sau implicat intr-o relatie stabila?


  13. bogdanbh Says:
    avatar

    Important este ca si ea sa-si doreasca asta . Totul sa vina in armonie si intelegere din ambele parti . Si atunci cu siguranta ca va iesi super


  14. AUGUSTIN Says:
    avatar

    DESCHID SEZONUL LA SUGESTII VENITE DIN PARTEA VOASTRA ADRESATE LA O PATANIE DE A MEA
    in urma cu ceva timp am participat la un party sw sub forma unui cuplu cu sotia mea
    sa stabilit de acasa ca sar putea ca sa nu fim activi la acel party deoarece sotia mea nu avea dispozitia necesara
    ajunsi acolo toate bune si frumoase ,am dansat ,am zambit,am socializat cu toate fetele prezentein clipa in care au inceput sa se retraga spre camere diverse cupluri am intrebato pe sotia mea daca doreste sa urcam si noi.mi sa raspuns pe un ton destul de intelegator ca nu poate si sa o inteleg deoarece nu considera ca o intereseaza nici un barbat de acolo..am cerut o confirmare a celor spuse si am insistat pe termenul,,,,SIGUR NU VREI?,,,la care mi sa raspuns si confirmat ca ,,SIGUR NU,,DUPA UN TIMP IN CARE AM DANSAT,,,SPECIFIC DOAR AM DANSAT cu alte fete si baieti m-am dus la sotia mea si am luato dupa umeri si am incercat sa o mangaii pe sani moment in care mi-a aruncat mana de pe ea si ma invitat sa urc singur in camere deoarece ea nu poate,,am refuzat oferta ei pe motiv ca fara ea nu merg si nu pot sa ma intretin cu altcineva atata timp cat ea sta acolo.destul de intrigat de reactia ei la mangaierile mele m-am dus pe ringul de dans unde am continuat sa ma dau in stamba si sa dansez
    am observato pe ea ca se saruta cu altcineva si se mangaiau patimas,nu am intervenit cu nimic,mai spre dimineata am urcat intr-o camera singur sa ma intind putin,dupa circa 10 minute am dat sa cobor moment in care am observat ca ea se intretinea de zor cu accelas tip si el era bagat cu tot cu mainile intre picioarele ei.m-am retras in camera fara sa fac valuri desi eram ofruscat de faptul ca a acceptat mai mult chiar [ ma refer la saruturi si mangaieri ] din partea altuia in comparatie cu mangaierile mele,deci a acceptat mai mult chiar de la altul cea ce mi-a refuzat mie ca sot
    dupa nici 20 de min isi cautau camera unde sa se intretina,,toate fiind ocupate au ajuns la mine in camera unde mi-au adresat intrebarea nonsalanta si cu subanteles,,,ce fac? le-am raspuns ca dupa ce i-am vazut incolaciti jos nu mai am ce sa fac,si am acceptat sa o facem in 3,moment in care sotia a sesizat supararea mea ca i-am surprins si la gonit pe tip
    m-am dus jos dupa el si l-am invitat la noi,,a acceptat si am facuto in 3
    de mentionat ca am terminat primul si m-am retras,cand m-am intors la cateva minute a cedat si tipul deoarece sa intamplat sa oboseasca si ia murit
    la cateva minute tipul sa dus sa faca o baie stiind ca eu dorm,,,sotia la urmat si in 3randuri a insistat sa o cheme la el daca o sa fie apa calda,,moment in care au avut o partida separata iar eu nu am intervenit cu nimic
    eeeee,,amu urmeaza baiul meu,cand am intrebato de ce a acceptat de la altul ce mi-a refuzat mie si de ce a facut ceea ce a spus sa stau linistit deoarece SIGUR nu face mi-a spus ca a dorit sa se razbune pe mine deoarece a observat ca ma simteam bine in compania acelor fete cand dansam si ca desi mi-a spus in repetate randuri ca e geloasa si nu am voie sa ma culc cu nici o femeie in swing ce o consider atragatoare eu totusi am indraznit sa dansez si chiar sa mangaii o fata,,,o citez [ erai ca un taur in calduri ]
    intradevar in toata relatia noastra de swing nu m-am bucurat de nici o fata pe placul meu[in afara de un cuplu prieten ]deoarece nu am avut voie ci doar fortat sa particip la swingareli]


  15. AUGUSTIN Says:
    avatar

    cu partenere ce nu ma interesau fizic deloc,iar ei i-am acceptat absolut arice tip,,,lucru pe care il recunosc ca mi-a facut placere,,,astept opinia voastra


  16. karmacoma Says:
    avatar

    Augustin, io am o singura intrebare…ce cautati voi in swing?


  17. Oprea Dan Says:
    avatar

    @Augustin Iti spun si eu parerea mea cit pot de scurt , cu toate ca cei indreptatiti ar fi cuplurile cu experienta . Daca jignesc cu ceva te rog sa ma scuzi , dar nu pot fi decit deschis … Karmacoma poate a fost putin mai dura cu tine , dar a spus aceeasi concluzie care am vrut sa ti-o spun si eu la final . Cred ca nu au existat niste reguli bine stabilite , intre voi , niciodata … Sotia ta este egoista , posesiva si te minte . Cred ca este si putin mai inteligenta decit tine. L-a dat afara , fiind sigura ca-l vei aduce inapoi ….Daca ti-a spus sa stai linistit , ca tipul sigur nu face si a fost doar o ,, razbunare ” , atunci ce a mai cautat la dus ? Daca nu ma simt bine cu cineva , i-o mai trag o data din politete ??? Nu cred ca swingul este pentru voi , sau nu in varianta de cuplu actuala ….


  18. cplu40vest Says:
    avatar

    parerea mea e ca trebuie sa mai incercati si sa nu va ofuscati din orice.mai discutati ca sunteti la inceput.e cam ac si cand te duci la o nunta.(bineneteles tinand cont de faptul ca apropierea e mai…intima)te duci dansezi cu alta ca e petrecere apoi sotia ti face capu mare.regula e simpla.cand mergi la swing e posibil sa te incinzi.deci daca se intampla miscarea cu altii o iei ca atare nu te oftici.sau stai acasa si te uiti la otv


  19. joker2007 Says:
    avatar

    Incercam tot timpul sa schimbam ceva. Daca nu am schimba ar interveni plictiseala, monotonia.
    Mai greu e sa ne schimbam obiceiurile si mentalitatea.Inca mai curge in noi sange comunist, chiar daca nu vrem s-o recunoastem.Trebuie sa mai treaca niste ani ca sa putem fi egalii celor din vest.


  20. cplu40vest Says:
    avatar

    niste multi ani joker2007.si asta pt ca ce am invatat de la inaintasii nostri ,ei au fost fortati sa invete de la tot felul de cotropitori care au navalit peste noi.din pacate vesticii civilizati in primul rand nu prea dau navala peste noi iar in al doilea rand comportamentul lor civilizat trezeste in noi reactia….ce stiu fraierii astia?noi suntem ramani smecheri si fitzosi.asa ca…..multi ani…..inainte


  21. caiidemare Says:
    avatar

    deh,,,se mai intampla si dintraceste fenomene,,totul e ca se rezolva pana la urma amiabil,intotdeauna dialogul a rezolvet orice problema


  22. cplu40vest Says:
    avatar

    dialogul si mai ales apropierea,in orice fel.cu cat mai apropiat cu atat mai bine.lipit sau chiar patruns.chiar intromisionat


  23. joker2007 Says:
    avatar

    Ma uitam la emisiunile de stiri din seara asta si incercam sa vad daca in tara asta s-a schimbat ceva in cei 20 de ani de democratie.In afara de libertatea de exprimare si libera circulatie nu vad altceva cu care sa ne mandrim.Mentalitatea a ramas aceeasi,statul ne fura ca si in comunism si atunci te intrebi de ce sa mai stai in Romania, doar ca sa ii imbogatesti pe unii.Viata de rahat au romanii.


  24. marian21 Says:
    avatar

    Mentalitatea se schimba incet incet…Eu unul observ din ce in ce mai multi oameni deschisi la nou, receptivi si interesati, insa nu au curajul sa recunoasca…Cu cat vor fi mai multi cei care vor recunoaste ca fac swing sau participa la pary-uri cu atat mai multi vor fi cei care vor recunoaste si ei si se vor implica sa se faca intelesi si respectati de ceilalti.


  25. caiidemare Says:
    avatar

    eu unu cred ca mentalitatea este deja schimbata,,tocmai de accea cand intalnim anumite situatii ce le comparam cu ce era pe vremea tovaraseilor


  26. cplu40vest Says:
    avatar

    si cand vor accepta toti vor practica si vor recunoaste vom fi o mare familie fericita.ne vom….oriunde oricand oricum si n orice conditii.sau….?


  27. joker2007 Says:
    avatar

    Si toti o sa fim fericiti alaturi de vecini, prieteni, cunostinte si uite asa o sa Prospere România si o sa intrecem tari ca Germania,Franta,etc.


  28. cplu40vest Says:
    avatar

    nu i intrecem .ne unim cu el.daca vesticii au fun4two propun ca noi sa facem fun4all.ca fete frumoase si baieti potenti avem.suntem reprezentativi


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.