Swing & Media

Posted by admin on Friday Jan 29, 2010 Under Controverse

In urma cu cateva zile, media (televiziunile ProTV, OTV si Antena 1) au facut o campanie de presa despre Swing.
Cu aceasta ocazia reprezentantii siteului HotSwingers.ro au acceptat invitatia (in ordine cronologica) OTV si Antena 1 de a-si spune parerea despre swing.
In aceasta ordine de idei, avocatul siteului, Dan, a reprezentat comunitatea swing prezenta pe siteul HotSwingers.ro. Daca ati urmarit emisiunile in cauza, va rog sa va spuneti parerea sincera. Credeti ca a fost un lucru bun ca swingerii s-au aparat impotriva curentului de opinie “nefavorabi” existent in media ?

Mai jos aveti in forma audio cea mai mare parte a emisiunii de la OTV. O ora lipseste din aceasta inregistrare. Daca cineva detine acel fisier, il rog sa ma contacteze ca sa pot completa acest post

OTV – Fisier 1
OTV – Fisier 2
OTV – Fisier 3
OTV – Fisier 4
OTV – Fisier 5

OTV – Fisier 7
OTV – Fisier 8
OTV – Fisier 9

Ce ar trebui sa facem in cazul in care media ne invita sa ne spunem punctul de vedere pe teme de swing ?

View Results

Loading ... Loading ...

27 Responses to “Swing & Media”

  1. IoRe Says:
    avatar

    Romania e influentata , in mare masura, de presa. Daca presa , va prezenta swing-ul ca pe ceva rau , oamenii asa vor percepe swing-ul. UN RAU. Si oricat se vor stradui Dan , Vali sau altii , nu vor reusi sa faca auzite ideile care stau la baza swing-ului. Si e pacat . Dar timpul va decide.


  2. astir Says:
    avatar

    perceptia swingului la romani si nu numai este asemuita,in mare parte, cu prostitutia :(..asa a fost si in Anglia anilo 70 sau SUA anilor 60.Este nevoie de ani si ani, de batjocoriri si scrancete de dinti pentru a trece de aceasta perioada de incubare in romania.Din pacate, sau din fericire, suntem generatia de sacrificiu care punem bazele unei natiuni in perceptia swingului.Si cum eu sunt de parere ca prima data trebuie sa privim in gradina noastra sa ne vedem uscaturile ..cred ca mai avem multi ani pana sa intelegem NOI cei care practicam swingul ce inseamna swing si cum il percepem, insa incet,incet deschidem portine unei noi lumi frumoase de care TREBUIE sa ne bucuram cu totii 🙂


  3. buburuzii Says:
    avatar

    felicitari astir, un comentariu foarte bun ; placut,real si interesant……….Ai mare dreptate, in primul rand ar trebui sa privim in propria ograda si sa incercam ori sa eliminam uscaciunile ori sa le altoim , sa inverzeasca unde e posibil 🙂


  4. backside Says:
    avatar

    @astir: “suntem generatia de sacrificiu”
    nu te supara pe mine, dar cred ca ne victimizam. Haideti sa nu punem problema swingului pe picior de egalitate cu cea a homosexualitatii. Haideti sa nu pozam in discriminati, pentru simplul fapt ca swingul se simte bine in underground. Lumea judeca un stil de viata alternativ, insa nu ma judeca pe mine pentru ca doar cativa oameni de incredere stiu ca eu/noi practicam swingul. Chiar se simte cineva discriminat cand iese pe strada? Chiar are cineva dintre noi ambitia de a-si afisa in public opinia despre sexualitate in cuplu? Nu cred. Atunci, haideti sa-i lasam pe ei cu ale lor, iar noi sa ne vedem de treaba noastra.


  5. astir Says:
    avatar

    backside..nu ai inteles nimic :)…si DA, suntem discriminati, iar de victimizat nu ne victimizam noi ci intreaga natiune la ora actuala 🙂 si app , noi ne vedem de treaba noastra :))


  6. mara_la_mare Says:
    avatar

    Schimbarea perceptiei despre swing depinde in mare masura de noi. Daca ne vom ascunde dupa deget nu vom realiza nimic, si vom fi in continuare discriminati. “Lumea” este ipocrita, majoritatea celor cu care am discutat despre acest subiect fiind tentati sa practice swingul. Cu cat vom apare mai mult in mass-media, vor creste sansele de a schimba perceptia despre swing, de a schimba mentalitatea oamenilor. Eu duc o viata normala, nu una dubla, si mi-ar place ca pe viitor sa vad tot mai multi care au curajul sa se exprime liber, si sa nu se mai ascunda de cei din jur, pentru ca, pana la urma, noi suntem cei normali, si nu “lumea” in care foarte multi isi inseala partenerul de viata, pentru ca mai apoi sa declare ca “asta-i viata”.
    Vali


  7. crisssdemi Says:
    avatar

    nu ma intereseaza ce se zice de swingeri nici de bine nici de rau noi asta facem o percepem ca ceva minunat in viata noastra iar daca mie mi-e bine ….restul nu au decat sa vorbeasca iar astia de la tv sunt pe langa ca si cand ar citi povesti


  8. McLeons Says:
    avatar

    subscriu la cele spuse de backside..sa-i lasam pe cei ca “ei” sa-si vada de ale lor si noi de ale noastre..in ceea ce priveste kestia cu “luminarea” poporului despre ce-i swingul…sunt de acord atata timp cat se merge pe principii,reguli,etc..dar daca se merge pe “eu am patit” sau “eu am facut” kiar daca nu se dau nume si amanunte detaliate(ceva amanunte trebuie date din moment ce se povesteste o “patanie” )eu zic ca nu ne face decat rau ca miscare sw…incercam sa convincem pe cine?…sa convingem ce?..atata timp cat un calugar a omorat o tanara rastignind-o pe cruce(sa scoata diavolul din ea 😛 ) si multi ii tineau partea,cum as putea gandi vreodata ca acei oameni m-ar privi cu ingaduinta?!


  9. McLeons Says:
    avatar

    Sa facem un exercitiu de imaginatie…sa presupunem ca peste 1-2-3ani vom fi acceptati ba kiar mai mult vom fi “elita sexuala” a societatii…cu ce m-ar incalzi personal?…voi face sw ca si acum,cu aceeasi fregventa si cu aceleasi idei..Si despre MISA s-a vorbit atat si se va mai vorbi(nu se poate face nici o corelatie e doar un exemplu a mediatizarii)de rau…incearca ei sa arate ca din pctul lor de vedere e mai frumoasa si mai buna viata?..sau au vreun neajuns ca fac parte din acea miscare atat timp cat sunt sub mantia anonimatului?..fiecare face ceea ce doreste..e de ajuns ca s-a aflat..cine-i interesat “sapa” sa descopere…cine nu,ignora..


  10. Anybody Says:
    avatar

    Aloo, pai blamam fara sa incercam? Pai e frumos asa? Bine, exceptie face consumul de droguri care stim ca dauneaza in mod clar.
    Eu zic asa : ce nu ma afecteaza, nu ma intereseaza 🙂 Pam Pam 🙂
    Laurentiu.


  11. karmacoma Says:
    avatar

    Cred cu tarie ca fiecare trebuie sa-si asume ceea ce este. De cand ma stiu, cei din jur, amici, prieteni, colegi, sefi etc au stiu cine sunt. Nu am ascuns niciodata ca-mi plac femeile, nu am ascuns ca sexul in haita e chiar interesant, nu am ascuns ca pot avea relatii sexuale fara sa trebuiasca sa ies la film sau la cico cu cineva. In prima faza s-au uitat chiorash, au shoshotit, s-au inghiontit apoi s-au tras mai aproape. Au inceput sa intrebe (multi/multe erau curiosi si ar fi incercat mama, mama dar nah…nu-i frumos), au inceput unii chiar sa priceapa si in final m-au privit ca pe una de-a lor care are doar alte preocupari decat ei. Mi se pare foarte comod sa fiu eu si in felul asta sa se faca o selectie naturala a celor din jurul meu. De ce mi-as dori sa am in jur oameni care blameaza stilul meu de viata si care nu respecta placerile altora? Cu ce m-ar ajuta? Ce nevoie as avea eu de acei oameni? Multumesc nu, prefer in jurul meu pe cei care-s “din film cu mine”
    @mara
    am alta parere in legatura cu ce ai spus tu. Mie-mi plac tare barbatii gay si foarte multe cupluri de gay (nu ma refer la aia de ies la parada in chiloti cu atza in cur) sunt foarte reusite, uneori mult mai sudate decat cuplurile normale de hetero. DAR asta nu inseamna ca EI reprezinta NORMALITATEA. Never.
    Eu, nu privesc swing-ul cu cei mai buni ochi din diverse motive, nici nu are importanta de ce dar accept asta asa cum ii accept pe gay, pe bi….fiecare chiar face ce vrea si ce ii place. Pe mine nu are cum sa ma deranjeze optiunea altora chiar daca nu corespunde cu a mea.Desigur, pot avea pareri dar le expun doar atunci cand mi se cer. Dar nu-mi poti spune ca normalitatea e a voastra si eu sunt anormala.
    Putem spune doar ca fiecare alege sa-si traiasca viata asa cum doreste si ii place si ca notiunea de “normalitate” e interpretabila


  12. mara_la_mare Says:
    avatar

    Gresesti fata de persoane apropiate si iti dai seama. Ai stiut de la bun inceput ce faci dar nu ai putut altfel. Merita sa vezi suferinta lor doar fiindca tu nu poti? Daca nu poti, merita sa stea langa tine?
    Pentru mine e anormal… dar asa e, “normalitatea” e interpretabila.


  13. karmacoma Says:
    avatar

    @mara
    Mi-e teama ca nu am priceput ce ai vrut sa spui sau ma rog am o oarece idee dar ca sa nu ma trezesc vorbind aiurea te-as ruga sa detalieze putin.


  14. mara_la_mare Says:
    avatar

    Recent, am vazut la TV un prezentator cerandu-si scuze pentru ca a gresit fata de familia sa. Fusese prins. Tocmai el, pana nu demult un exemplu de moralitate, si un familist convins, a avut ghinionul sa fie prins. A facut acest lucru in momentul in care a realizat ca va iesi totul la iveala. Intradevar, i-a parut rau, dar nu pentru ceea ce a facut, ci pentru ca fusese prins. Si foarte multi din cei care au vazut stirea l-au compatimit pe bietul om, trecandu-i un fior la gandul ca ar fi putut fi in locul lui. Si daca ma uit in jurul meu, trebuie sa admit ca este un lucru normal pentru majoritatea oamenilor.


  15. karmacoma Says:
    avatar

    Cazuri din-astea se gasesc pe toate drumurile, au devenit aproape clishee. Si cum se intampla in cuplurile “normale”, se intampla si la swingeri si daca facem un efort de sinceritate cate din cuplurile de pe site sunt cu adevarat swingeri? 🙂 Am cunoscut ceva cupluri de-alungul timpului, unele reusite (nu numai la prima vedere), altele de o moralitate indoielnica si majoritatea facand din swing un scut al ipocriziei si promiscuitatii. Nu mi-a placut si nu numai la swingeri, din printzip dar mai abitir te astepti sa nu le gasesti la swingeri.
    Asa cum sunt cupluri de swingeri reusite (putine, dar sunt) asa sunt si cupluri “normale” care functioneaza bine si fara tertze persoane. Greu de crezut dar sunt. Eu vorbesc din punctul meu de vedere, eu sunt eu, ma cunosc, stiu cine sunt, stiu cate parale fac si cred cu tarie ca alegerile facute mi se potrivesc si ma definesc.
    Una peste alta … MAXIM sa fie maine la petrecere 🙂


  16. crisssdemi Says:
    avatar

    daca o persoana inseala pe toata lumea o avem langa noi nu stim ce face si merge treaba daca stim ce face putem sa …1 barfim …2ignoram…3 nu bagam in seama ….4 certam …etc dar oricum asta e te impaci cu ideea asa si cu swingul lumea e in schimbare ganditi-va la primi gay primele prostituate primul om care a fost prins inselandu-si consorta primul….exemplele ar putea continua la nesfarsit nu suntem noi chiar primii si orcum LUMEA E IN SCHIMBARE vor accepta si asta


  17. bogdanbh Says:
    avatar

    Swing-ul in Romania e privit cam ca si nudismul . Adica si nudistii sint blamati , nu au voie sa se simta bine , locurile pentru nudism dispar incet – incet . La fel si cu swing-ul . Daca vrem sa se schimbe parerea oamenilor despre acesta , trebuie sa ne sustinem punctul de vedere , sa ni-l ” aparam ” .


  18. antistres Says:
    avatar

    bogdanbh ai dreptate dar cand nu ai cu cine nu ai cu cine, majoritatea romanilor inca mai au conceptii comuniste sau hai sa nu fim rai si sa spunem invechite! Daca ai ascultat macar la inceput ce zice Dan Diaconescu “va exploda o bomba, vom vorbi despre swingers, veti afla lucruri care va vor soca pe multi dintre dumneavoastra” sau “se intampla orgii” (asa cum am zis conceptii invachite). Nu cred ca cei ce nu practica swing vor avea vreo data puterea sa inteleaga ca pentru unii acesta este un mod de viata! Cad despre DD ce sa zic frumoasa prezentare! dar ce conteaza rating sa fie!


  19. karmacoma Says:
    avatar

    @antistres
    De ce ai pretentia ca tu ca si swinger sa fii inteles cand tu nu poti sa-i pricepi pe cei care nu doresc sa faca asta? (nu ma refer la cei care nu fac swing din ipocrizie)
    Adica eu ca o muiere ce nu face swing pentru ca nu mi se potriveste sunt o comunista si o invechita dar eu sa spun de tine ca esti un rafinat? E vorba de a respecta alegerile celor din jur. Eu practic BDSM si nu spun niciodata ca aia ce nu fac sunt incuiati, ma gandesc ca nu ii atrage, nu li se potriveste. E alegerea fiecaruia. Nu crezi? Respecta ca sa fii respectat….cam despre asta e vorba


  20. Mariuz Says:
    avatar

    Salutare. Am citit in mesajele postate ca “Romania e influentata , in mare masura, de presa”. Acest lucru este total incorect. De ce? Pentru ca presa este un “aparat” luat la general si controlat de oameni, oameni care vor audienta, bani si popularitate. Ganditi-va ca un mare procent din angajatii din mass-media fac ce li se spune, nu fac nimic de capul lor. Daca gasesc un subiect merg la sefu’ lor il expune si cere aprobarea pentru continuare. Nimic nu se face fara ca cineva sa aiba de castigat. Uitati-va cati ziaristi sunt dati afara si cat de bine merg vanzarile la tabloide. Principiul pe care presa se bazeaza este acela de a da oamenilor ce vor… adica paine si circ. Daca nu se uita la tine, nu te asculta sau nu te citeste esti zero barat din punct de vedere financiar. Sa nu credeti ca invitatii sunt chemati in emisiuni radio si tv ca sa li se ia apararea sau sa se aplaneze un ceva…. din contra, se doreste o dezvoltare a subiectului. Ca si cu dreptul la replica. Totul se bazeaza pe reactii in lant din partea interlocutorilor. Mai dezvoltam… o zi buna


  21. cplu40vest Says:
    avatar

    Oameni buni.Cred ca discutiile privitoare la swing sunt bine venite.Sa zicem ca suntem in tara noastra integrati la categoria pionieri.Dpmdv cred ca cu cat se vorbeste mai mult cu atat se obisnuieste lumea mai repede.E cam ca la coruptie care nu mai provoaca mare lucru cand auzi de ea.


  22. mary si vili Says:
    avatar

    nu inteleg de ce unii se se simt discriminati ca fac swing le scrie cumva in frunte sau de simt nevoia altii sa “tipe in gura mare ca fac swing”.Noi nu ne simtim nici discriminati si nici nu simtim nevoia sa ne stie tot poporul intimitatea.Victimizarea este o boala incurabila a romanilor .Nu credeti ca un procent destul de mare practica si un procent si mai mare isi doresc dar,din anumite motive nu o fac si doar viseaza.Credem ca subiectul in presa a fost exploatat si pus intr-o umbra mai proasta datorita ziaristilor pt rating .Conservatori au fost si vor fi si vor blama practicile noatre cum blameaza cam tot.Acum eu ce sa cred ca daca nu mai am voie sa fumez in locuri publice sunt discriminat?? Adevarul este ca swingul nici nu se poate face oriunde si cu oricine oricand si nici nudismul iar intre noi fie vorba nu ne interzice nimeni sa face swing si nici nu ne pune nimeni bete in roate.Pentru multi swingul este si a fost subiect taboo pentru ca daca nu ar fi fost asa poate ca nu ar mai fi fost nimic deosebit.Swingului chiar daca este un mod de viata ii sta bine asa cum este el ceva mai deosebit,taboo si invaluit in mister cel putin noua asa ne place.


  23. NoidoiVoi Says:
    avatar

    @mary si vili Swingul a fost si va ramane pt multe generatii un subiect taboo…asta in caz ca nu ne unim si cerem autonomie pe o anumita regiune din tara si o numim Rpublica Socialista Swingaria 😛 Dar chiar si asa am avea probleme la capitolul politica externa… oare ne vor pune embargo ceilalti si ne vor cere vize sa ne vizitam rudele ce traiesc in stilul vechi? 😀


  24. cplu40vest Says:
    avatar

    eu spun ca nu e chiar un stil de viata.cam cati swingeri de 60 ani cunoasteti?eu cred ca e o perioada din viata.in care alegi sa te distrezi intr un anumit fel.naturismul e un stil de viata.swingul nu.swingul presupune schimb de parteneri cu inplicare sexuala.chier va vedeti la 60 ani la petreceri swing?


  25. caiidemare Says:
    avatar

    noi am facut din swing un stil de viata si nu ne e rusine sa recunoastem,cat despre marja de varsta nu aleatoriu a fost luata ca un azimut deoarece acele persoane de 60 de ani nu prea aveau la dispozitie sursele de informare,cunoastere si legare a amicitiilor pe care le avem noi acum,o alta coloana de sustinere si de scuza a celor de 60 este si faptul ca la varsta accea nu mai esti iepuras ca la 30,mai degraba ei sunt experti in pusul muraturilor si in cresterea nepotilor,,,daca ar face si ei sw cu acceas intensitate ca noi cui i-am mai lasa noi copii in grija sa ne intalnim intre noi,,,,a nu se simtii ofruscati toate persoanele trecute de 60 de ani,,nu este o regula generala,,mai sunt si printre voi persoane potente ce ne dau clasa


  26. cplu40vest Says:
    avatar

    calutilor as vrea(sau nu)sa va vad swingeri la 60 ani.atunci nu a ti mai fi caiidemare ci inorogii de la malul marii


  27. caiidemare Says:
    avatar

    da de ce bre,,mata prin swing intelegi doar sa schimbi duduia? e uite ca noi si la 70 de ani o sa fim swingeri,,o sa fac schimb cu mataluta de muraturi si dulceturi din debara,,o sa ma laud apoi ca femeia mea mai buna ca a ta deoarece o stiut sa puna si niscai telina in butoiul cu gogonele ca sa stee mai tepene si erecte :),orice de de ast troc nu ma las


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.