Cum pastram vie flacara iubirii “pana la adanci batraneti”?

Posted by McLeons on Sunday Aug 1, 2010 Under Diverse

Mai toate povestile de dragoste se termina cu “si au trait fericiti pana la adanci batraneti”..dar nu mentioneaza si cum reusesc asta.Exista oare un “manual de utilizare” ?

Cineva spunea: “E trist, e nedrept, e cumplit de nedrept, dar, ca sa te pot iubi o viata, dragul meu, ascunde-te, uneori, de dragostea mea, caci ea nu stie sa se hraneasca decat cu cautari. Si ca sa ma iubesti vesnic, dulce motiv al existentei mele, invata-ma sa-mi mint sufletul, sa mor putin, din cand in cand, ca tu sa vrei sa ma strigi din nou, sa ma reinvii, sa ma pastrezi… “

Personal cred  ca e foarte important sa nu lasi rutina sa puna stapanire pe relatie. Sa nu uiti niciodata tu, ca femeie, sa fii frumoasa pentru el. Sa nu uiti tu,ca barbat, sa fii ingrijit pentru ea. Exprima-ti dragostea dar cuvintele sa fie insotite de fapte pt ca daca te rezumi doar la cuvinte si cateva mangaieri si sarutari totul este fad..comportamentul si faptele-ti sa-i sugereze ca ceea ce spui reflecta realitatea.
Sunt deja de notorietate cazurile in care ei se iubesc, se casatoresc, apare un copil, el incepe sa faca burta, sa “amane” sa se barbiereasca, ea se dedica in totalitate copilului, uita sa se mai cantareasca, nu se mai epileaza, nu se mai ingrijeste…si apoi  se intreaba ce nu e in regula.
Atata timp cat te respecti pe tine, iti respecti partenerul  si respecti relatia voastra dincolo de iubire, cred ca iubirea se poate pastra pana la adanci batraneti…

4 Responses to “Cum pastram vie flacara iubirii “pana la adanci batraneti”?”

  1. Ex|s][3Nz_A.K.A_cuplulcluj Says:
    avatar

    Frumos articol felicitari! si parerea noastra e ca pe langa aceeea scanteie continua..dragostea..mai presus este respectul reciproc Restul o invatam cred ca cu totii pe parcurs…pana la adanci batraneti daca e sa fie:)
    Salutare si Respect tuturor


  2. pisicoasa Says:
    avatar

    ” Si au trait fericiti pana la adanci batraneti” implica un efort deosebit din partea ambilor parteneri . Daca exista respect ( in primul rand), atractie si dragoste nu are cum sa se destrame o relatie. Traim intr-o lume haotica , in care punem pret pe bani si pe lucrurile pe care maine le poti pierde! Uitam cateodata sa vedem ca femeia de langa noi se transforma ca femeie , ca barbatul de langa noi poate s-a barbierit si s-a tuns in acea zi. Daca nu lasam uitarea si indiferenta sa castige teren vom putea spune ” si au trait pana la adanci batraneti FERICITI!”


  3. aries Says:
    avatar

    Respect, respect, respect respect… respect! Isi ia cineva inima in dinti si inceraca sa defineasca ce este acela respect? NU fiti carcotasi, ganditi in profunzime si o sa vedeti ca fiecare intelege respectul altfel…..asemanator cu cel descris de partener dar in acelasi timp si un pic diferit… este ceva cam ca “adevarul”… adevarul privit din perspectiva celor trei indieni orbi care pipaie un elefant si fiecare trage alta concluzie!


  4. feromonica Says:
    avatar

    Prin definitie, iubirea inseamna sacrificiu de sine. Acest lucru presupune sa ne dezbracam in fata partenerului de orgolii, de egoism si prejudecati, sa renuntam la placerea sinelui, sa daruim ca sa primim la randul nostru. Nu-s vorbe din carti;sa-i faci partenerului un sex oral dimineata chiar daca tu nu esti mare amator(oare) de sex in acea perioada a zilei, sa renunti la o pereche de pantofi ca sa-i cumperi lui tigarile de care are nevoie in luna respectiva, sa-i gatesti mancarea preferata cu riscul de a petrece 3 ore in bucatarie cand ai putea sa mergi la un tratament facial, sa nu iti inseli partenera cu toate ca nici nu mai tii minte cand si-a pus ultima data o fusta pe ea, sa nu o condamni atunci cand o barfeste pe prietena ei cea mai buna, sa mergi in vizita la parintii ei(lui) desi niciodata nu te-ai simtit in largul tau acolo si, in sfarsit, sa faci sex cu o alta persoana dar sa te uiti si sa te gandesti tot la ea(el)- astea sunt doar cateva exemple de renuntare la sine, de respect pentru celalalt. Daca esti in stare sa accepti defectele persoanei in bratele careia se afla fericirea si extazul tau, atunci esti capabil sa iubesti pentru totdeauna si vei face tot posibilul sa mentii flacara iubirii aprinsa. Evident, nimic nu s-a realizat pe pamantul asta fara comunicare(de orice fel). Cum ar putea cineva sa te iubeasca daca tu nu-i spui cum s-o faca sau daca nu-l lasi sa-ti descopere adevaratul sine? Hai sa fim noi insine de dragul iubirii eterne!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.