Traditii de Revelion in lume

Posted by pisicoasa on Sunday Dec 31, 2017 Under Important

In orice colt al lumii v-ati afla, nu exista persoana care sa nu respecte anumite traditii de Revelion, fiind convins ca doar asa Anul ce vine va fi unul bogat si cat se poate de bun.

Daca romanii sunt preocupati ca masa de Revelion sa fie una incarcata, sa nu le lipseasca pestele (pentru a fi usori tot anul), banii din buzunar si neaparat lenjeria intima rosie se pare ca danezii au alte preocupari: sparg farfurii in usa vecinilor. Casa cu cele mai multe cioburi in fata usii va avea noroc tot anul.

Spaniolii respecta traditia celor 12 boabe de struguri mancate la fiecare dintre cele douasprezece batai ale ceasului de la miezul noptii. In functie de cat dulce este boaba respectiva, asa va fi si luna pentru care se mananca boaba de strugure.

Portughezii mananca 12 boabe de smochine, cate o boaba pentru fiecare luna a noului an ce vine.

Grecii pregatesc prajitura vassilopitta in care gospodinele pun o moneda de argint sau de aur. Cel care-o gaseste va avea noroc tot anul care vine.

In Scotia, traditia spune ca prima persoana care trebuie sa intre in casa de Revelion este bine sa fie un barbat cu parul inchis la culoare si care sa aduca un dar. Astfel se considera ca familia respectiva va avea noroc tot anul.

In Italia, se arunca obiecte vechi pe fereastra, simbol al anului care tocmai se incheie.

La rusi, traditia este sa se deschida usile si ferestrele la miezul noptii de Revelion ca sa intre anul cel nou in casa.

In Irlanda, fetele singure isi asaza vasc sub perna in noaptea dintre ani ca sa-si gaseasca adevarata dragoste.

Brazilienii obisnuiesc sa poarte lenjerie intima cat mai colorata de Anul Nou pentru a atrage norocul si dragostea.

In Japonia, oamenii isi petrec o saptamana intreaga pregatindu-se pentru venirea noului an. Casa trebuie curatata foarte bine pentru a preveni aparitia oricaror spirite rele. Toate datoriile trebuie platite si, mai ales, toate certurile rezolvate si greselile iertate.

In Olanda, “ziua anului trecut” sau 31 decembrie este sarbatorita prin multe focuri de artificii, care incep in zori si tin pana tarziu in noapte.

in unele parti din Elvetia si Austria localnicii se costumeaza pentru a sarbatori ajunul zilei de Sfantul Silvestru.
shutterstock_63405547-752x501
In Peru, cel care doreste sa calatoreasca tot anul trebuie sa alerge prin cartier cu o valiza in mana, la ora 12 noaptea fix.

Indiferent de orasul in care alegeti sa petreceti noaptea dintre ani, noi va dorim sa pasiti cu dreptul in Noul An, sa aveti sanatate si prosperitate.

La multi ani 2018!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.